LF 1 Limitless Hero

KONCEPTBILER

LEXUS SKABER NY PREMIUM LUKSUS-SUV MED LEXUS LF-1 LIMITLESS

Et nyt koncept fik debut ved North American International Auto Show.
DETROIT – 15. januar 2018
Linjerne i Lexus LF-1 Limitless-konceptet ligner metallet til traditionelle japanske sværd, og kan forme fremtiden for en luksuriøs premium-SUV for Lexus.
For to årtier siden i Detroit, med verdenspræmieren på RX 300, skabte Lexus et segment for luksus-SUV'er. RX 300 er stadig den bedst sælgende SUV i luksussegmentet, trods de op imod 50 konkurrerende modeller der siden er trådt ind på markedet.
Nu præsenterer Lexus LF-1 Limitless-konceptet en ny genre af luksusbiler: premium-SUV'en. Lexus LF-1 Limitless kombinerer høj ydeevne med ubegrænset luksus og er et klasseeksempel på den teknologi, innovation og designevolution man finder hos Lexus.
Konceptet har ”Limitless” potentiale og henvender sig til vores kunders alsidige livsstil. LF-1-konceptet kan drives af en brændselscelle, hybrid-, pluginhybrid-, benzin- eller endda af en ren elmotor. Omkring år 2025 vil alle Lexus-modeller kunne fås med enten en ren elmotor eller med en delvist elektrisk motor.
    LF 1 Limitless Img3

LF-1 LIMITLESS-KONCEPTET

DESIGNSPROG

LF-1-modellens innovative ånd blev skabt af CALTY Design Research i Californien. Designsproget har rødder i det enkle, men elegante design der kaldes "Molten Katana". Designet forener de organiske former i flydende metal med de skarpe kanter i et traditionelt japansk sværd. Denne forestilling om overgangen fra en glat, flydende masse til en solid, mejslet form danner grundlaget for det design som karakteriserer LF-1 Limitless.

    LF 1 Limitless Img4b
    LF 1 Limitless Img4

DETTE ER VORES VISION FOR EN NY TYPE PREMIUMBIL DER AGERER SOM EN SUV, MED DEN YDEEVNE OG LUKSUS SOM TILBYDES AF DE BEDSTE SEDANMODELLER.

Kevin Hunter, Præsident hos CALTY Design Research Inc.
"LF-1 Limitless-konceptet inkorporerer fantasifuld teknologi og skaber en stærk følelsesmæssigt tilknytning ved at forbedre den menneskelige oplevelse for bilens fører og passagerer." – Kevin Hunter, President, CALTY Design Research Inc.
Det hele starter med de rigtige proportioner. Den ekstra lange front på Lexus LF-1 giver bilen en atletisk profil. Med den dybdeliggende kabine og de aggressive 22" hjul skjult af de svulmende bagskærme, har LF-1 et stærkt look der understreger bilens ydeevne. Den lave taglinje og forhøjede kørehøjde understreger at denne SUV er designet til praktikalitet og performance.
Som på alle nuværende Lexus-modeller er kølergitteret på LF-1 et centralt element i bilens design. På LF-1 starter spindeldesignet bag på bilen og fortsætter frem mod fronten. Kølergitteret har et tredimensionelt design med farver skabt af CALTY og er belyst af LED lamper.
"Lexus-modeller som RX har øget populariteten af luksus-SUV'er på verdensplan. Dette nye SUV-koncept viser en fremtid med et højt niveau af dynamik og anvendelighed, samt et mere spændende og følelsesmæssigt design som vi håber overgår forventningerne til kategorien," sagde Yoshihiro Sawa, Præsident hos Lexus International.
Profilen på LF-1 tegner et tydeligt flow, der begynder med en skærmlinje, der strækker sig fra bilens kølerhjelm til nederst på D-stolpen. Denne linje står i kontrast til de mere komplekse underliggende overflader som den brede, skarpkantede forskærm der går over i en glat, tungeformet fordør. Derfra åbner karosseriet sig langsomt op og omfavner baghjulet, hvilket giver LF-1 en colaflaskeform som de klassiske muskelbiler.
Den todelte spoiler på taget af Lexus LF-1 er bare en af de interessante detaljer. De unikke åbninger på hver side af bilen er ventiler til luft, der passerer forbi baghjulene. Baghjulenes skuldre skaber et robust underlag for de skulpturelle baglygter, der rækker langt forbi metallet. Over lygterne starter den store glasflade, der strækker sig over bagsæderne og giver direkte udsyn til omgivelserne.
    LF 1 Limitless Img6

LF-1 LIMITLESS-KONCEPTET

LUKSURIØS KOMFORT

CALTYs mål med kabinen var luksuriøs komfort for samtlige passagerer. LF-1 er knyttet til den japanske tradition "Omotenashi", eller gæstfrihed. Cockpittet er indrettet så føreren kan have fuld fokus på opgaven og distraherende knapper er udskiftet til fordel for bevægelsesaktiveret styring og et minimalistisk display i førerens synsretning.

Pladsen til forsædepassageren er mere åben, med færre kontrolpaneler og et bredt uforstyrret instrumentpanel. De bagerste passagerer har samme sæder som dem foran, med god benplads og individuelle displays til justering af klimaanlæg og underholdningsmuligheder.

I kabinen er detaljerne i en blanding af rosaguld og kobber nuancer, i stil med den udvendige farve, men med en satinfinish der skaber en varmere atmosfære. Detaljer på instrumentpanelet og på rattet fremmer cockpitfornemmelsen hos føreren. De metalfarvede detaljer i bilens interiør står i kontrast til den mørke Cocoa Bean-læderbeklædning og sæderne som er betrukket med perforeret Chiffon White-læder.
Belysningen spiller også en afgørende rolle i bilens interiør. Ved tryk på START-knappen starter en dramatisk lyssekvens i bilens kabine alt efter hvilken af de mange kørefunktioner der er aktiveret. Som en mere diskret effekt har trælisterne på dørene små perforeringer, hvor der trænger lys igennem fra mini-LED-lamper i forskellige farver.
Teknologi øger den luksuriøse fornemmelse i LF-1 ved at tilbyde flere muligheder til føreren. Det begynder med LF-1's Chauffeur-funktion, der giver mulighed for håndfri betjening takket være bilens elektroniske styring, bremsning, acceleration, belysning og signalering.
Styringen af transmissionssystemet og funktionsdisplays sidder på rattet, så du kan fokusere på vejen. Resultatet er en strømlinet, problemfri kørsel med maksimal effektivitet og reduceret risiko for ulykker. Gearskifterne på rattet styrer gearkassen i Manual-mode og giver en sporty kørsel, mens knapper på den nederste del af rattet aktiverer Standard-kørefunktioner som parkering og aktivering af bakgear.