lexus LF 30 hero

LF-30 ELECTRIFIED

LF-30 ELECTRIFIED

Lexus præsenterede sin vision for fremtidens elektrificering med verdenspremieren på LF-30 Electrified-konceptet.

LEXUS LF-30 ELECTRIFIED – HØJDEPUNKTER

I sin konstante bestræbelse på at levere innovative og fantastiske oplevelser præsenterede Lexus sin "Lexus Electrified"-vision for den kommende generation af eldrevne biler.

 •     lexus lf 30 section 1

  Det nye koncept "LF-30 Electrified" afspejler visionen bag Lexus' elektrificering.

  Konceptbilen LF-30 Electrified afspejler visionen bag "Lexus Electrified". Det forventes at en batteridrevet elbil har et avanceret eksteriør. Denne forventning afspejles i kunstneriske træk der danner en futuristisk form, og et interiør der på selvsikker vis omfavner autonom kørsel, og andre nye teknologier, og manifesterer Lexus' særlige verdenssyn. Ydeevne er en rodfæstet del af Lexus Electrified-komponenterne og Lexus' seneste teknologi styrker deres ledende position inden for hybridelektriske systemer. Nøjagtig elektrisk motorstyring kan justere bilens stilling på et øjeblik, hvilket ikke er muligt i en konventionel bil. LF-30 Electrified benytter også andre avancerede teknologier som peger frem mod 2030 – såsom et nyt konceptcockpit, der baserer sig på en designfilosofi, hvor mennesket er i centrum og er udstyret med et elektronisk styringssystem.

 •     lexus lf 30 section 2

  Det futuristiske eksteriør bringer Lexus Electrified-biler tættere på 2030

  Lexus tog udfordringen op om at skabe et nyt design som kun kunne opnås med en batteridrevet elbil drevet af elektriske motorer indlejret i hjulene. Her blev det unikke energiflow i LF-30 Electrified understreget visuelt. Bilens form skal visualisere den energi der genereres af hjulene og strømmer fra hjørnerne af bilen frem mod kabinen, forbi føreren og slutter på vejen i et strøg.

  Den batteridrevne elbil gør det muligt at skabe et design uden motorhjelm. Lexus udnytter dette og fremhæver signaturspindeldesignet ved at lade det omfavne hele bilens arkitektur. Konturerne i den ikoniske Lexus-spindel dannes af vinduesglasset der fordeler sig fra front til bag i én sammenhængende flade, de muskuløse skærme og de vingeformede forlygter. Den elegante flydende front, går over i en mere lineær og skarp bagende. Ud over de vingeformede forlygter giver baglygternes skarphed og luftindtagene på siden af bilen optimal aerodynamik og afkøling – stil og funktion i smuk forening.

  Transparensen i bilens sideruder kan justeres og kan både give passagererne frit udsyn til omgivelserne samt en høj grad af privatliv. Farven på bilens front og mønstret i lyset gør det synligt udefra om bilen betjenes i normal- eller i autonom kørefunktion. Dette reflekterer Lexus' mål om et højt niveau af både stil og funktion. Bilens eksteriørfarve "Voltaic Sky" består af en førende metalholdig belægning som giver en unik kvalitet og et strejf af blågrønne nuancer.

TAZUNA

 • Cockpittet blev designet ud fra det nye Lexus-koncept "Tazuna" der understreger Lexus' grundlæggende filosofi om at have mennesket i centrum. Kontakterne på rattet og head-up-displayet henter inspiration fra den gensidige forståelse der opstår mellem hest og rytter gennem tøjlen. Funktionerne er koordineret på avanceret vis og skaber plads til at føreren kan fokusere på sin kørsel og samtidig ændre indstillinger i funktioner som navigation- og lydsystemer, uden at skulle flytte sit blik eller betjene manuelle kontakter. LF-30 Electrified viser os fremtidens Tazuna-cockpit. Bilen gør brug af de nyeste grænseflader, såsom bevægelseskontrol og en bedre formidling af information, gennem AR (augmented reality). Bilens interiør yder komfort til både fører og passagerer.

  Det forreste passagersæde minder om et flysæde på første klasse, og interiøret skaber en følelse af både luft og nærhed. Alle kontakter er inden for rækkevidde og et stort bevægelsesstyret display til passagersædet understreger interiørets komfort.

  Bagsæderne indeholder kunstig-muskel-teknologi, der former sig efter passagererne og kan indstilles i flere positioner. Lydsystemet fra Mark Levinson® danner et moderne lydunivers, hvor præcist justerede højttalere skaber de ideelle akustiske rammer til at høre musik. De indbyggede højttalere i nakkestøtterne udgør et optimalt lydunivers og har støjreducerende egenskaber, der øger muligheden for stilhed.

  Et glastag over bagsædet har et stemme- og bevægelsesstyret "SkyGate"-display, der bruger AR til visning af forskellig information som fx en naturtro stjernehimmel, brugervalgte videoer og navigation.

  Ud over et unikt design viser interiøret vejen for moderne luksus ved at bestå af bæredygtige materialer der reducerer belastningen på miljøet. Yakisugi (brændt cedartræ) er et traditionelt japansk materiale der bruges i gulvet og rattet, mens genbrugsmetal er blevet omdannet til de fibre, der er anvendt til den plisserede dørliste. Denne tilgang viser Lexus' enestående og innovative ånd.

      lexus lf 30 section 3
 • LF-30 har taget et afgørende spring ud i hvad biler kan præstere inden for ydeevne, manøvrering, kontrol og køreglæde. Den elektriske motor i alle fire hjul og en lav placering af batteriet sikrer en bedre håndtering af inertien og en høj grad af ydeevne. Teknologier for autonom kørsel og hjælpedroner peger frem mod 2030 og den enorme merværdi som fremtidens biler kan tilbyde.

  Lexus Advanced Posture Control-teknologi justerer drivkraften fra de elektriske motorer og tilpasser bilens stilling efter menneskets behov. En uafhængig styring af for- og baghjul tillader den helt rigtige balance mellem forhjuls-, baghjulstræk eller All Wheel Drive, afhængigt af situationen. Kompakte og lette drivkraftenheder giver frihed i opbygningen af bilen, så føreren kan nyde optimal kørsel uanset vejens overflade og kørselsforhold.

  Lexus Advanced Posture Control-teknologien er et centralt element i visionen for "Lexus Electrified" og Lexus planlægger at anvende teknologien i samtlige af deres elbiler.

  Det elektroniske styresystem erstatter den mekaniske forbindelse og giver en mere fleksibel drejekontrol, afhængigt af vejens tilstand og en mere præcis styreoplevelse som er i tråd med førerens intention. Systemet skaber også mere luft, da rattet kan flyttes frem under autonom kørsel.

  LF-30 er den nye generation inden for batteridrevne elbiler og anvender trådløs opladningsteknologi der forenkler den daglige opladning, og AI-baseret energistyring der sikrer en optimal fordeling af strøm til både bil og hjemmet, med en planlægning af bilens opladning efter brugerens dagsrytme.

  Bilens AI genkender brugernes stemmer og bruger den personlige information der er gemt på den enkelte førers nøgle. Systemet gør det lettere at justere forholdene i bilens kabine, såsom lufttemperatur og lyd, og indstille navigationsruter og -destinationer, mens det kommer med forslag til aktiviteter efter ankomst. Det forstår førerens præferencer og hjælper med at justere affjedring og transmissionssystemet i realtid og efter kørselsforholdene.

  LF-30 Electrified leveres med droneenheden "Lexus Airporter". Lexus Airporter bruger autonom kontrol og kan klare lette opgaver som at fragte bagage fra hoveddør til bilens bagagerum.

  LF-30 Electrified indeholder de avancerede kørselsfunktioner Chauffeur og Guardian der baserer sig på det nyeste teknologikoncept for autonom kørsel "Lexus Teammate". Passagerer kan nyde godt af både komfort og ro i sindet under autonom kørsel med brug af bilens avancerede stillingskontrol. Der er også mulighed for autonom parkering og "front-door pickup", hvor LF-30 Electrified på autonom vis flytter sig fra indkørsel til dørtrin.

VIGTIGSTE SPECIFIKATIONER PÅ LEXUS LF-30 ELECTRIFIED

Længde (mm)
5.090
Bredde (mm)
1.995
Højde (mm)
1.600
Hjulafstand (mm)
3.200
Vægt (kg)
2.400
Køreafstand [WLTP] (km)
500
Batterikapacitet (kW/t.)
110
Opladningshastighed (kW)
150
Acceleration fra 0–100 km/t. (sekunder)
3,8
Maksimal hastighed (km/t.)
200
Maks. output (kW)/maks. omdrejninger (Nm)
400/700