1. Oplev Lexus
  2. Lexus Design award 2023
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023: TILMELDING

Lexus Design Award er en international designkonkurrence, der har til formål at få næste generation af skabere og designere frem i lyset. Konkurrencen blev lanceret i 2013, og har siden da givet lovende talenter mulighed for eksponering og en imponerende start på deres karrierer. Lexus sigter i år efter at udvide platformen for næste generations designtalenter, ved at fokusere endnu mere på deltagernes kreative rejse. 

Der vælges i alt fire vindere, som det bliver muligt at følge i deres interaktion med dommere og mentorer. Et mentorforløb anses fortsat som den mest udbytterige del af præmien, da det giver vinderne mulighed for personlig vejledning fra førende, etablerede designere. Tilmelding til Lexus Design Award 2023 må ske senest d. 16. oktober 2022. 

Lexus leder efter innovative idéer til design, der bidrager til at skabe et endnu bedre samfund i fremtiden. Ansøgere må vise, hvordan deres kreative koncept omsætter Lexus’ tre primære designpricipper i praksis: Banebrydende, innovativt og medrivende. Designet skal tage højde for globale, samfundsmæssige udfordringer og præsentere nye, opfindsomme måder at nå en bæredygtig fremtid. Lexus søger engagerende, indsigtsfulde og originale designs, der respekterer både form og funktion og som samtidig tilbyder handlingsrettede løsninger for ​​en lysere fremtid for samfundet.

"I løbet af det sidste årti er især miljømæssige udfordringer vokset og derfor også behovet for en løsning på disse. Med Lexus Design Award har vi budt velkommen til nye designere og givet dem anerkendelse for deres kreative evner, som de udviser i deres designs. Jeg venter spændt på de talenter og idéer, der debuterer ved Lexus Design Award 2023", siger Simon Humphries, Head of Toyota & Lexus Global Design.

En komité bestående af internationale, anerkendte designeksperter vil udvælge fire vindere baseret på bedømmelseskriterierne. Hver vinder vil blive tildelt et beløb på op til 3 millioner JPY til dækning af produktion af prototype og andre relevante udgifter ifm. deres design. I foråret 2023 vil de fire vindere skulle præsentere deres færdige arbejde for dommere og mentorer.

I forbindelse med præsentationen får vinderne en-til-en dialog med dommerpanelet. Ud over at modtage feedback på deres design, får vinderne mulighed for at dele deres visioner, ambitioner og karriereønsker med dommerne og få deres råd og vejledning hertil.

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER 

konkurrencen

Titel
LEXUS DESIGN AWARD 2023

Ansøgningsperiode
27. juli 2022 – 16. oktober 2022

Bedømmelseskriterier
Designet bedømmes ud fra Lexus brandets tre principper: Banebrydende, innovativt og medrivende

Banebrydende
Imødekommer konceptet og designet globale udfordringer, som samfundet står overfor?
Innovativt
Demonstrerer designet nytænkning og originalitet i sit koncept og udførsel?
Medrivende
Er designet spændende og overbevisende i sit koncept og udførsel?

Dommere/mentorer
Dette vil annonceres til efteråret

Award kategorier
Fire vindere

Priser/fordele
De fire vindere vil hver modtage et monetært tilskud til udvikling af deres design, et mentorforløb med mulighed for tæt dialog med designeksperter samt international eksponering. 

Designtilskud
De fire vindere vil hver modtage et tilskud på op mod 3 millioner JPY. Tilskuddet skal dække produktionsomkostningerne af prototype og andre relevante udgifter i forbindelse med deres design.
Mentorforløb
De fire vindere vil blive tilbudt et mentorforløb; en serie af sessioner med mentorer fra forskellige fagområder, som vil guide vinderne til at udvikle deres idé til prototyper.
Dialog
De fire vindere får mulighed for at udvide deres professionelle horisont ved at interagere med dommere og mentorer i en-til-en dialog.
Eksponering
De fire vindere vil få global medieeksponering, som kan hjælpe til at fremme deres karrierer.
Se de officielle regler for mere information
Arrangør
Lexus International

OM LEXUS

Lexus blev lanceret i 1989 med en banebrydende sedan og tilbud om en gæsteoplevelse, der satte nye standarder indenfor bilindustrien. I 1998 introducerede Lexus den unikke crossover-kategori med lanceringen af Lexus RX. I 2006 lancerede vi verdens første luksushybridbil, og er i dag ledende inden for hybridbiler med et salg på over 2 millioner.

Et globalt brand med biler af højeste kvalitet og maksimal ydeevne. Vi lever med en urokkelig forpligtigelse til at være modige og kompromisløse i vores design samt at udføre enestående håndværk. Vores biler er udviklet til at imødekomme behovene hos næste generation af forbrugere, der ønsker kvalitet i særklasse. Vi er i øjeblikket tilgængelige i over 90 lande/regioner over hele verden.

Hos Lexus er vi dedikerede til at skabe fantastiske oplevelser, som hjælper til med at gøre Lexus unik samt begejstre og forandre verden.
 

OM LEXUS DESIGN AWARDS

Siden lanceringen i 2013, er Lexus Design Award fortsat med at vokse sig til en nu international konkurrence for talentfulde skabere og designere fra hele verden. Konkurrencen stræber efter at bidrage til samfundet ved at bakke op om dem, hvis arbejde viser potentiale for at forme en endnu bedre fremtid. Fire vindere gives en unik mulighed for at udvikle en prototype af deres design, under kyndig vejledning af førende designere. Lexus Design Award giver desuden global medieeksponering, som kan hjælpe til at fremme vindernes videre, professionelle karrierer.