1. Oplev Lexus
  2. ES digitale sidespejle

DIGITALE SIDESPEJLE TIL LEXUS ES I DANMARK

Lexus’ innovative ånd understreges endnu en gang med introduktionen af vores digitale sidespejle. Systemet kombinerer den nyeste teknologi med vores passion for sikkerhed og giver samtidig forbedret udsyn, selv i kraftig regn, sne og mørke. De kompakte, højopløselige digitale kameraer sender real-time billeder til to skærme, der sidder inde i bilen.

 

ERGONOMISK DESIGN

Digitale sidespejle er designet med dig og din kørsel i tankerne. Der er taget hensyn til almindelige kørevaner, og spejlenes ergonomiske design giver dig fuldt udsyn omkring bilen, uden at du skal dreje hovedet for meget. De to fem-tommers skærme sidder nemlig præcis i den vinkel, som du intuitivt orienterer dig i.


De kompakte kameraer er monteret i slanke og aerodynamiske indkapslinger, så vindstøj mindskes, og de ikke blokerer det diagonale synsfelt.

AUTOMATISK UDVIDET UDSYN

Når du aktiverer blinklyset eller skifter til bakgear, viser skærmene automatisk et udvidet udsyn langs med og bag bilen. Det eliminerer de blinde vinkler og gør dermed din kørsel sikre. Et ikon i hjørnet af skærmen gør dig opmærksom på skiftet. Når du er færdig med din manøvre, skifter systemet automatisk tilbage. Du kan selvfølgelig også manuelt slå udvidet udsyn til eller fra, som du vil.


Systemet kan styres via et kontrolpanel på førerdøren, præcis som med traditionelle sidespejle. En menu giver adgang til særlige indstillinger, hvor du bl.a. kan tilpasse skærmenes lysstyrke og den automatiske indtrækning af kameraerne ved parkering – en unik funktion for Lexus’ sidespejlssystem.


De digitale sidespejle er også udstyret med automatisk blindvinkel-overvågning, som er med til at gøre din kørsel endnu sikre.

 

AUTOMATISKE REFERENCELINJER

De digitale sidespejle hjælper dig med at placere din Lexus korrekt, både under kørsel og ved parkering. På skærmen bliver der automatisk tilføjet referencelinjer, så du har en bedre fornemmelse for afstand omkring bilen. Ved parkering indikeres der 20 og 50 cm fra bagkofangerne samt 50 cm på hver side af bilen. På monitoren ser du også en grafik, der viser bilens position set ovenfra.


Under motorvejskørsel får du også hjælp til at bedømme en sikker afstand fra den øvrige trafik med referencelinjer, der viser 5, 10 og 15 meters afstand umiddelbart foran bilen. Kører du hurtigere end 70 km/h, vises der også 30 meters afstand.

 

FÅS PÅ LEXUS ES I DANMARK 

Lexus er glade for at kunne introducere de nye digitale sidespejle til det europæiske marked. Sidespejlene, som fik verdenspremiere i Japan i 2018, er de første af deres slags produceret til personbiler og vil senere i år 2020 kunne vælges til på Lexus ES her i Danmark.