1. Oplev Lexus
  2. Guangzhou Motor Show 2019

VERDENSPREMIERE PÅ LEXUS’ FØRSTE ELBIL, UX 300e

GUANGZHOU, KINA (22. november 2019)

LEXUS præsenterede sin første batteridrevne elbil (BEV), UX 300e, på Guangzhou International Automobile Exhibition i Kina, der blev afholdt mellem 22. november og 1. december 2019.

Siden lanceringen af RX 400h i 2005, har Lexus været ledende indenfor elbils-teknologi og har tilbudt produkter som både er miljørigtige og ikke går på kompromis med ydeevnen. På Tokyo Motor Show i 2019 løftede Lexus sløret for sin globale elektrificeringsstrategi “Lexus Electrified”, der sigter efter at øge ydeevne, køreegenskaber og køreglæde.

Teknologien i Lexus Electrified giver integreret kontrol af transmissionssystem, styring, affjedring og bremser, samt hjælper med at opfylde det fulde potentiale af hybridmodellerne. Med denne motorstyringsteknologi kan vi kontrollere drivkraften og indstille bilen optimalt i alle situationer. Lexus arbejder målrettet på fortsat at levere biler, der både øger køreglæde og sikkerhed.

UX 300e er den første Lexus Electrified-model sat i produktion. Den er udviklet til et levere fremragende køreegenskaber. Lexus’ ingeniører bevarede de karakteristiske UX-design og fokuserede på at udnytte elbilens unikke fordele. Den kraftige motor i UX 300e sikrer en hurtig og naturlig acceleration, mens batterierne med høj kapacitet og en rækkevidde på 400 km, ligger lige under gulvet i kabinen og giver et lavt tyngdepunkt. I kombination med den seneste konnektivitetsteknologi får UX 300e det maksimale ud af elbilsformatets fordele, samtidig med at den er både praktisk og fantastisk at køre.

Salget af den fuldt elektriske Lexus UX 300e, starter i Kina og Europa til 2020. Priser offentliggøres tættere på salgsstart.

DEN FØRSTE ELBIL FRA LEXUS ER ET EKSEMPEL PÅ DE FREMRAGENDE KØREEGENSKABER OG DEN STORE KØREGLÆDE, DER ER KARAKTERISTISKE FOR BRANDETS DNA

Lexus leverer fantastisk ydeevne. Det et af målene da de satte sig for at udvikle en batteridrevet elbil. Lexus’ ingeniører tog udgangspunkt i UX-modellens fremragende køreegenskaber og forbedrede dens præstation ved hjælp af den elektriske motor. UX 300e byder på en af de mest stille kabiner i sin klasse takket være Lexus’ fremragende støjdæmpning.

UX 300e er udstyret med Drive Mode Select så du kan vælge en passende acceleration og opbremsning til den enkelte situation. Du mærker elmotorens kraftige acceleration og moment, så snart du træder på speederen. Gearskifterne på rattet sikrer motorbremsen med bremse-regenerering i fire niveauer, så du får en fremragende køreoplevelse.

UX 300e har et dynamisk ydeevne samt et optimeret inertimoment og en forbedret vægtfordeling, takket være bilens lave tyngdepunkt, som følge af motorens og batteriets placering i bunden af bilen.

Ekstra stivere og optimeret støddæmpere forstærker G-AC-platformens ydeevne, og matcher det skift i dynamik der kommer som følge af elektrificeringen.

Elbiler er naturligt støjsvage men UX 300e har isolering som dæmper lyde fra blandt andet vind og vejbelægning. Lexus fokuserer på støjdæmpning, så du kan nyde uforstyrret ro i kabinen.

Vores Takumi-mestre har optimeret lyden ved kørsel for at sikre en naturlig køreoplevelse. Active Sound Control (ASC) overfører naturlige lyde fra omgivelserne som giver en fornemmelse af køreforholdene og en naturlig atmosfære for alle i kabinen.

LEXUS’ LEGENDARISKE DRIFTSSIKKERHED FRA FLERE ÅRS ERFARING MED HYBRIDTEKNOLOGI

I udviklingen af deres første elbil drog Lexus inspiration fra deres erfaring med brancheførende hybridsystemer. UX 300e skulle nemlig levere samme høje kvalitet og køreegenskaber, der kendetegner alle Lexus modeller. Lexus’ ingeniører har udviklet et batteri med en fremragende driftssikkerhed. De udnytter også den seneste konnektivitetsteknologi til at øge smartphone-integrationen og gøre bilen så praktisk som mulig.

Takket være vores viden om elbils-teknologi er motor, inverter, gear og det højtydende batteri optimeret til at levere maksimal effektivitet. Forbedringen af systemets samlede ydeevne har givet UX 300e en rækkevidde på 400 km, så du ikke skal bekymre dig over lange køreture.

Batterierne er udstyret med et temperaturstyringssystem, som aktiveres både ved høje og lave temperaturer. Driftssikkerheden forbedres yderligere med flere forskellige overvågningssystemer, som styrer opladningen og forhindrer overopladning.

UX 300e er udstyret med den sidste nye konnektivitetsteknologi til biler. Ved at forbinde mobilen via en app kan man se batteriets status og rækkevidde. Man kan også holde styr på opladningen fx ved at indstille en timer, så man får besked når bilen er ladet helt op, eller skemalægge opladningen i forhold til, hvornår man forventer at skulle bruge bilen. Via appen kan du desuden styre forskellige funktioner såsom aircondition, sædevarme og varme i ruderne.

SAMME KARAKTERISTISKE DESIGN OG FREMRAGENDE FUNKTIONER SOM DEN ORIGINALE UX

Det karakteristiske design og de fremragende funktioner fra Lexus’ kompakte SUV er blevet videreført i den suveræne UX 300e.

Ud over det elegante eksteriør som fører tankerne i retning af krævende og agil kørsel har UX 300e specialudviklede aerodynamiske fælge og en særlig undervognsplade.

Shift-by-wire-systemet er placeret i midterkonsollen og bidrager til det enkle og funktionelle udtryk i kabinen.

Det er vigtigt for Lexus at udvikle de mest avancerede teknologier og gøre dem tilgængelige for deres kunder. UX 300e er udstyret med Lexus Safety System+, der er udviklet til bedre at forebygge trafikulykker og omfatter systemer, der gør kørsel tryggere og mere naturlig.