1. Oplev Lexus
  2. Tokyo motorshow 2019

FREMTIDENS ELEKTRIFICERING: VERDENSPREMIEREN PÅ LF-30 ELECTRIFIED-KONCEPTET

TOKYO, JAPAN (23. oktober 2019)

I sine evige bestræbelser på at levere innovative og fantastiske oplevelser præsenterede Lexus sin "Lexus Electrified"-vision for den kommende generation af eldrevne biler. Omdrejningspunktet for denne begivenhed var lanceringen af Lexus LF-30 Electrified-konceptet, som fik verdenspremiere ved det 46. Tokyo Motor Show 2019.

Siden mærkets tilblivelse i 1989 har Lexus bestræbt sig på at levere innovative og enestående kundeoplevelser, der stimulerer alle fem sanser. Lexus er siden lanceringen af RX 400h i 2005 gået forrest som pioner inden for elektrificerede teknologier, såsom to-trins reduktionsgearet og det hybride flertrins-system, som afbalancerer teknologierne og sikrer optimal ydeevne og den direkte kørefornemmelse, som kendetegner Lexus Hybrid-biler.

Den præsenterede "Lexus Electrified"-vision har fokus mod et fundamentalt fremskridt inden for bilers ydeevne, manøvreegenskaber, kontrol og køreglæde – ligesom mobiliteten i vores samfund er under konstant forandring med udvikling af selvkørende biler og elektrificering af køretøjer.

Lexus ønsker at skabe køreglæde og udvikler ny og avanceret kropsholdningskontrol og andre eldrevne teknologier, der yderligere skal øge køreglæden og fundamentalt ændre essensen af fremtidens luksusbiler. Lexus trækker på sin erfaring i udviklingen af kerneteknologierne i mærkets populære serie af benzin-elektriske hybridbiler, herunder batteristyring, strømstyringsmoduler og elektriske motorer. Især teknologien i Lexus Electrified gør det muligt at indføre integreret kontrol af transmissionssystem, styring, affjedring og bremser og nå det fulde potentiale af den teknologi for motorstyring, der findes i hybridmodellerne. Med denne teknologi kan vi kontrollere drivkraften og indstille bilen optimalt i alle situationer. Lexus arbejder målrettet på fortsat at levere biler, der skaber køreglæde og større sikkerhed.

For at fremme dette mål planlægger Lexus at lancere sin første BEV (batteridrevet el-bil) i november 2019 – som svar på efterspørgslen fra regioner verden over, herunder udviklingen af HEV'er (hybridelektriske biler), PHEV'er (plugin hybridelektriske biler), BEV'er (batteridrevne el-biler) og FCEV'er (el-biler med brændselscelle). Dernæst planlægger Lexus at udvide sit udvalg af el-biler – vi planlægger at levere vores første Lexus PHEV og en ny og dedikeret BEV-platform i begyndelsen 2020'erne. I 2025 vil Lexus tilbyde el-versioner af samtlige Lexus-modeller, og vi stiler mod, at salget af el-biler skal overgå salget af konventionelle bilmodeller med forbrændingsmotor.

Ud over udstillingen af LF-30 Electrified præsenterede Lexus' stand ved Tokyo Motor Show også et "Lexus-sanseteater", hvor besøgende kunne opleve "stimuleringen af de fem sanser". Sanseteatret bestod af to sanseområder, et auditivt og et visuelt område. I Theater 1 blev høresansen stimuleret af den sensuelle lyd fra motoren i en Lexus LFA i 3D-surround sound.
I Theater 2 blev synssansen stimuleret ved en projektionskortlægning af Lexus LC – som skiftede udseende alt efter tidspunkt på dagen og synsvinkel. Med denne opsætning kunne besøgende nyde Lexus' filosofi og samtidig få stimuleret sanserne via "virkelige oplevelser".