1. Biler
 2. RZ

 • VERDENSPREMIERE PÅ RZ 450e

  Oplev hvordan en karrosseristivhed i særklasse, et lavt tyngdepunkt og det banebrydende DIRECT4-firehjulstræk giver denne SUV i luksusklassen en fremragende acceleration og skarpe køreegenskaber. Op til 440 kilometers rækkevidde, lynopladning på ca. 30 min. samt klassens bedste batterilevetid og -effektivitet.  


 • KØREOPLEVELSEN BETYDER ALT

  Med det elektrificerende karrosseridesign og den banebrydende teknologi er den 100% eldrevne RZ 450e fundamentalt ny. Når du sidder bag rattet, der er udført efter Takumi-princippet, vil du føle, at det er skræddersyet til lige præcist dig.


 • MODET TIL AT SKILLE DIG UD 

  For en endnu mere dynamisk ydeevne, er det muligt at tilvælge et One Motion Grip-rat (steer-by-wire-system). Flyrattet er det første af sin slags fra Lexus og fås i starten af 2025.                                                                         

Mere om Lexus RZ

Hør vores Brand Advisor, William, fortælle om den 100% eldrevne RZ og dens avancerede sikkerhedsfunktioner.

Vælg model og motor

3 Muligheder

 • RZ - Comfort - SUV

  RZ Comfort

  SUV
  • +
   18" alufælge, maskinbehandlet finish, 235/60 (for) og 255/55 (bag), R18-dæk
  • +
   Intelligent parkeringssensor, for og bag
  • +
   14" touchskærm

  Vælg motor

  kr. 559.500

  aut. gear | 4X4
 • RZ - Executive - SUV

  RZ Executive

  SUV
  • +
   Mørktonede ruder, bag
  • +
   Bagklap, elektrisk
  • +
   Smart entry and start system

  Vælg motor

  kr. 604.500

  aut. gear | 4X4
 • RZ - Luxury - SUV

  RZ Luxury

  SUV
  • +
   20" alufælge, maskinbehandlet finish, 235/50 (for) og 255/45 (bag), R20-dæk
  • +
   Advanceret parkeringsassistent med fjernstyring
  • +
   Intelligent fjernlysassistent

  Vælg motor

  kr. 676.500

  aut. gear | 4X4

PERFORMANCE


 • 100 % ELDREVNE RZ 450e

  RZ 450e er ikke en bil, der blot erstatter en forbrændingsmotor med energi fra et batteri; den går langt længere for at udløse nye teknologiers spændende potentiale, der øger ydeevnen og køreglæden. Den nye platforms kvalitet og egenskaber udgør det nye fundament for Lexus’ køresignatur. Den nye TNGA-platform er utroligt stærk med batterienheden integreret i undervognen under kabinen. Den er også medvirkende til at give bilen et lavere tyngdepunkt, hvilket giver bilen en bedre stabilitet, bedre køreegenskaber og hurtigere respons. Der anvendes højstyrkematerialer og metaller med en avanceret produktionsproces, som giver en styrke i særklasse i kombination med en lav vægt.


 • ELEKTRISK AKSEL

  Den elektriske aksel fra Lexus er en kompakt og modulopbygget pakke, der består af en motor, gearing og en styreenhed, som er placeret mellem de trækkende hjul. På RZ 450e anvendes den på for- og bagakslen og arbejder sammen med DIRECT4-firehjulstrækket og justerer bilens kørsel, vejgreb og kraftfordeling. De elektriske aksler er stille, effektive og leverer en præcis ydelse. Den forreste motor genererer 150 kW, og den bageste motor genererer 80 kW, hvilket giver en samlet effekt på 230 kW. Motorernes kompakte mål medvirker til bedre pladsudnyttelse, som giver mere plads i kabinen og i bagagerummet.


 • DIRECT4-FIREHJULSTRÆK

  RZ 450e er udstyret med det nye DIRECT4-firehjulstræk, der arbejder ved hjælp af to elektriske aksler. DIRECT4, en eksklusiv Lexus-teknologi, er et intelligent system, som hele tiden balancerer vejgrebet for for- og bagakslen og fordeler trækkraften automatisk og komfortabelt. Resultatet er en solid præstation og stabile køreegenskaber med en intuitiv betjening, der styrker samhørighedsfølelsen mellem fører og bil. Forholdet mellem trækkraften på for- og bagakslen kan justeres fra 0 til 100 eller 100 til 0 på millisekunder – hurtigere end noget mekanisk system. Med det bedre samspil mellem vejen og rattet (eller flyrattet) forbedrer DIRECT4 også styreresponsen.

Med en forbedret og dynamisk performance udgør One Motion Grip steer-by-wire-systemet en Lexus-verdensnyhed.

*One Motion Grip er tilgængelig i starten af 2025.

RZ 450e bruger et litium-ion-batteri i en enhed med 96 celler med en samlet effekt på 71,4 kWh. Batteriet er placeret under kabinen og udgør en integreret del af platformen. Dets placering er ligeledes medvirkende til at give bilen sit lave tyngdepunkt. Det er muligt at opnå en rækkevidde på 440 km ved blandet kørsel efter WLTP-kørecyklussen, samtidig er muligt at lynoplade batteriet uden at påvirke sikkerheden eller batterilevetiden negativt. 150 kW giver et opladningsniveau på 80 % på ca. 30 min. RZ’s effektivitet er førende i klassen, hvilket både skyldes batterikvalitet og aerodynamik i topklasse og sublime elmotorer. Som et udviklingsmål skal batteriet i vores 100% eldrevne RZ opretholde mindst 90 % af sin kapacitet efter 10 års brug. Holdbarheden er førende i branchen og understøttes af vores 1 million km udvidede batteriserviceordning. RZ 450e er ligeledes udstyret med et effektivt varmeanlæg, der optimerer batteriets ydeevne og rækkevidde, selv når temperaturen er under frysepunktet.

SIKKERHED


 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  RZ 450e er udstyret med avancerede aktive sikkerheds- og førerassistentsystemer, der er en del af den nyeste, 3. generation af Lexus Safety System+. Systemet har opgraderede og yderligere funktioner, der giver en bedre registrering af potentielle ulykker. Andre forbedringer med RZ 450e omfatter Proactive Driving Assist med styreassistent og en ny førerovervågning, der kontrollerer, om føreren udviser tegn på træthed eller manglende opmærksomhed. Endvidere anvender Proactive Driving Assist frontkameraet til at vurdere vinklen på en kurve og tilpasser styringen i overensstemmelse med svinget, når du kører ind i det.


 • FORBEDRET PRE-COLLISION SYSTEM

  Udover registrering af motorcykler i dagslys gør Pre-Collision systemet fra Lexus det muligt at undgå flere potentielle kollisioner fx ved højre- eller venstresving eller i tilfælde af trafikanter, der trækker ind foran dig. Systemet kan også identificere kollisionsfarer med modkørende trafikanter eller krydsende fodgængere, når du drejer i et vejkryds. Sandsynligheden for at undgå en kollision øges med nødstyringsassistenten. 


 • DYNAMISK RADARFARTPILOT

  Systemet gør brug af en millimeterbølgeradarsensor og et kamera, der registrerer det forankørende køretøj og holder en passende afstand til det. Hvis det forankørende køretøj standser, standser RZ 450e også. Når køretøjet sætter i gang igen, gør du det også. I samarbejde med vognbaneassistenten registrerer den hurtigt trafikanter, der trækker ind foran dig, og bilen følger en mere naturlig linje igennem kurver. Den dynamiske radarfartpilot vil også forhindre en overhaling højre om af et langsommere kørende køretøj i ydersporet.

Når en fodgænger, cykel, motorcykel eller bil foran dig er meget tæt på dit køreområde, vil nødstyringsassistenten i den nye RZ 450e understøtte dine styrebevægelser for at forbedre bilens stabilitet og undgå, at bilen forlader vognbanen utilsigtet. I forhold til den normale nødstyringsassistent, der aktiveres af føreren, fungerer den nye nødstyringsassistent med aktiv støtte komfortabelt og automatisk, når der er behov for det.

Den nye RZ 450e er som standard udstyret med både Lexus Safety System + og et udvidet sikkerhedsomfang. Den omfatter Lane Change Assist (LCA), der, når den aktiveres af føreren, udfører automatisk vognbaneskiftstyring på motorvejen, og alarm for krydsende trafik foran, der gør brug af radarovervågning til at advare føreren i tilfælde af trafik, der nærmer sig fra en af siderne.

Lexus RZ har opnået den maksimale anerkendelse med 5 stjerner i Euro NCAP's nye sikkerhedstest i 2023. Topkarakteren skyldes bl.a. bilens solide konstruktion, ni airbags og nyeste generation af avancerede sikkerhedssystemer i Lexus Safety System +, der er standard i alle udgaver.

 

DESIGN


 • ‘SEAMLESS E-MOTION’-DESIGN 

  Med inspiration fra 'Seamless E-motion'-designkonceptet positionerer RZ 450e sig tydeligt som en 100% eldrevet bil. Uden en traditionel forbrændingsmotor har det været muligt at sænke frontklappen, og luftindtagene er mindre. Den iøjnefaldende Lexus-signaturform er tredimensionel ved bilens front, hvilket giver en ny, enkel og elegant form. Forlygterne er integreret i det flotte karrosseri. Deres elegante og ultraslanke design fremhæver dagskørelysets Lexus L-motiv, mens selve for- og blinklygterne er mere afdæmpede rent visuelt.


 • ET KRAFTFULDT UDTRYK

  Bilens flydende sideprofil topper hen mod bagenden, hvilket skaber en kraftfuld silhuet, samtidig med det iøjnefaldende frontdesign skaber en følelse af styrke og bevægelse. Bagfra understreges bilens SUV-egenskaber med de gode pladsforhold og stærke køreegenskaber. Den lange akselafstand på 2.850 mm understøtter dette indtryk og fremhæver bilens lave tyngdepunkt og fremragende afbalancering.


 • FREMHÆVER LEXUS' DESIGNSPROG

  RZ 450e’s futuristiske karakter fremhæves af bilens eksklusive hightech-look bagpå. Splithækspoileren forlænger designet bagud og bidrager til bilens stabile køreegenskaber. Den aflange LED-lysbjælke i hele bilens bredde er et særkende for Lexus’ designsprog. Det skarpe, minimalistiske udseende formidler et indtryk af enkelhed og præcision.

Cockpittet i RZ 450e er en videreudvikling af vores Tazuna-koncept, der får førerens position ved rattet og den nøje placering af instrumenter, knapper og touchscreen til at gå op i en højere enhed og skabe et rum, hvor der kun kræves små hånd- og øjenbevægelser for at styre bilen. Princippet er inspireret af de små justeringer af tøjlerne (“Tazuna”), som en rytter gør brug af for at styre sin hest.

Det futuristiske panoramatag, der fås som ekstraudstyr, øger følelsen af god plads og forbedrer lysforholdene i kabinen. Glasset har en belægning, der reflekterer infrarøde stråler og reducerer varmen i kabinen på solrige dage, mens det samtidig holder varmen inde i kabinen på kolde dage. De udeladte rullegardiner sparer vægt og forbedrer bilens egenskaber samt skaber plads til det bredeste panoramatag nogensinde i en Lexus.

TEKNOLOGI


 • TOUCHSCREEN & HEAD-UP-DISPLAY

  Bilens 14” HD-touchscreen er perfekt placeret til afslappende interaktion med skærmen, mens du kører. Via skærmen får du nemt adgang til information som fx navigation, styring af lyd samt klimaregulering. Herudover projiceres biloplysninger direkte op på forruden via et stort 10” head-up-display, der gør det muligt for dig at se navigationsmeddelelser, sikkerhedsfunktioner, bilinformation og lydindstillinger uden at fjerne blikket fra vejen foran dig. Takket være knapper på rattet er det enkelt og behageligt at betjene displayet.


 • LEXUS LINK

  Som RZ 450e-ejer vil du værdsætte alle fordelene ved Lexus Link Standard Connectivity-pakken, der er gratis i hele bilens levetid. Lexus Link Premium Connectivity-pakken er også gratis i de første 4 år af ejerperioden, hvorefter der skal tegnes abonnement på pakken. Den indeholder banebrydende funktioner som fx: Cloud-baseret navigation og stemmeassistent, trafikale hændelser og trafikinformation i realtid, parkeringsmulighed på og uden for vejen samt fjernbetjent klimaregulering: Alle RZ-udstyrsklasser har fjernbetjent ratvarme, sædevarme og indstilling af kabinetemperaturen.


 • MARK LEVINSON®-SOUNDSYSTEM

  RZ 450e’s nye førsteklasses Mark Levinson®-surround sound system med 13 højttalere er skræddersyet til bilens akustiske forhold. Med en 224 mm subwoofer og 1.800 W forstærket effekt leverer systemet en 12-kanals forstærkerlyd, der skaber en digital hjemmebiografoplevelse med Clari-Fi™, som gendanner den lyd, der går tabt i den digitale komprimering af mp3-filer.

Med Android Auto® eller trådløst Apple CarPlay® kan du nemt få vist samt tilgå mange af dine smartphoneapps via den 14” store touchscreen i den nye RZ 450e. Det er muligt at tilvælge en trådløs ladeflade med 50 % bedre ladeeffekt. Alle i bilen vil opleve komfort med de fem USB-porte i kabinen; tre foran og to bagi i midterkonsollen.

RZ 450e er udstyret med vores e-Latch-teknologi, der er en elektronisk kontaktfunktion, der giver en komfortabel og elektronisk udløsning af døren ved en enkelt berøring. Funktionen arbejder sammen med bilens Blind Spot-overvågning, så bilen har en assistent til sikker udstigning, der stopper døråbningen, hvis der registreres bagfrakommende køretøjer eller cyklister. Denne opfindelse forventes at kunne afværge 95 % af alle ulykker, der sker ved åbning af døre.

Mere om rækkevidde og hurtigladning

PRØVEKØR LEXUS RZ

*One Motion Grip er tilgængelig i starten af 2025.

FAQs

Den nye Lexus RZ 450e starter fra 559.500 kr. 

De første eksemplarer af Lexus RZ bliver leveret i foråret 2023. Du kan kontakte os for mere information på leveringtiden pr. telefon +45 44 45 41 41 eller mail copenhagen@lexus.dk.

Du er velkommen til at ringe til os på +45 44 45 41 41, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvilke finansieringsmuligheder, du har.