1. Biler
  2. LM World Premiere
NÅR DU KUN VIL HAVE DET BEDSTE

NY LEXUS LM

Lexus LM er udviklet i forlængelse af Lexus NX, RX og RZ - et nyt kapitel til Lexus modelhistorien, der fra ende til anden, leverer uovertrufne køreoplevelser, designs og innovativ teknologi.

DEN NYE LEXUS LM

DET SKAL FØLES EKSTRAORDINÆRT

Det har været målet for Lexus at skabe et førsteklasses interiør, som er ligeså behageligt som en stue, og som har alt det fornødne, man har brug for på sit mobile kontor. Med andre ord et rum, hvor passagerer kan nyde den komplette afslapning og være sig selv.

SIN EGEN

LM SKILLER SIG UD - I FLOT STIL

Lexus har under udviklingen af denne LM VIP-minibus været i tæt dialog med producenter af privatfly og meget velhavende kunder. Resultaterne bekræftede, at det højeste niveau af luksus for kunderne er, når omgivelserne får dem til at føle sig fuldstændig udhvilede, både fysisk og mentalt. Det er endnu vigtigere end at have adgang til avancerede teknologier og funktioner. Ud fra denne læring har Lexus designet en bil, hvor passagererne kan føle sig helt afslappede med fokus på den personlige komfort. Det ligger helt i tråd med Lexus’ generelle Omotenashi-gæstfrihedsprincip, der handler om at få folk til at føle sig, som var de gæster i ens hjem.
GENNEMFØRT GÆSTFRIHED

SANS FOR DETALJEN OG LIDT MERE…

Udviklingen af LM tager - som alle nye Lexus-modeller - afsæt i menneskets behov. Hver en detalje i Lexus LM minibus er designet til at få passagererne til at føle sig hjemme og have den optimale komfort, uanset om de vil slappe af eller arbejde, mens de er på farten. I kabinen mødes man af synet af store, bløde og støttende lædersæder, en gigantisk 48” HD widescreen skærm, skræddersyet 3D Surround Sound fra lyd-aficionadoen Mark Levinson og muligheden for at styre kabinemiljøet ned til mindste detalje i forhold til temperatur, luftkvalitet og belysning.
SANSERNE AKTIVERES

HALLMARK LEXUS OPLEVELSE OG STILHED

Selve køreoplevelsen emmer af komfort. Føreren møder med LM et køretøj, der er intuitivt, let at kontrollere og byder på den særlige Lexus køresignatur takket være karosseriets høje stivhed og bilens lave tyngdepunkt. LM er bygget på den roste GA-K-platform, som også den helt nye luksus SUV, Lexus RX, er bygget på.
DEN HELT NYE LM

FIRE-SÆDERS

Udgaven med plads til fire personer er toppen af luksus med kun to multifunktionsbagsæder og et væld af funktioner, der gør enhver rejse yderst behagelig. En skillevæg mellem for- og bagkabinen rummer en 48” widescreen-skærm og en dæmpbar glasrude, der kan aktiveres og øjeblikkeligt lukke helt af uden at lukke dagslyset ude med tryk på en knap, hvis man ønsker privatliv. Samme funktion har både sideruder og bagrude. Den store skærm har tre forskellige indstillinger, fuldskærm, biograf og separat venstre og højre skærmopdeling med mulighed for at vise forskelligt indhold på hver skærmdel. Det indbyggede multimediesystem kan bruges til både underholdning og til at holde forretningsmøde.
INTERIØR

ALT STYRES FRA EN BETJENING

Funktionerne styres nemt og intuitivt fra en fjernbetjening, der er opbygget som en smartphone. Audiosystemet, klimaanlæg, sæder, lysindstilling og vinduer reguleres nemt og enkelt. Lexus LM minibus introducerer som det første bilmærke stemmestyring af specifikke funktioner fra bagsædepassagerer.
INTERIØR

FUNKTIONSPANEL I LOFTET

Passager-kabinen har et kontroldisplay monteret i loftet, hvor flere funktioner kan styres og små ting kan gemmes væk. 
INTERIØR

MARK LEVINSON® 3D SURROUND SOUND REFERENCE AUDIO SYSTEM

Lyden i kabinen til begge modeller leveres af et skræddersyet Mark Levinson 3D Surround Sound lydsystem med 21 eller 23 højttalere. Surroundsound-systemet leverer en lydkvalitet i sublim klasse, og kan bedst sammenlignes med en førsteklasses hjemmebiograf.
INTERIØR

48 TOMMERS WIDESCREEN SKÆRM

Udgaven med plads til fire personer er toppen af luksus med kun to multifunktionsbagsæder og et væld af funktioner, der gør enhver rejse yderst behagelig. En skillevæg mellem for- og bagkabinen rummer en 48” widescreen-skærm og en dæmpbar glasrude, der kan aktiveres og øjeblikkeligt lukke helt af uden at lukke dagslyset ude med tryk på en knap, hvis man ønsker privatliv. Samme funktion har både sideruder og bagrude. Den store skærm har tre forskellige indstillinger, fuldskærm, biograf og separat venstre og højre skærmopdeling med mulighed for at vise forskelligt indhold på hver skærmdel. Det indbyggede multimediesystem kan bruges til både underholdning og til at holde forretningsmøde.
INTERIØR

LEXUS KLIMAANLÆG SØRGER FOR DET MESTE

Kabinekomforten reguleres af det sofistikerede Lexus Climate Concierge, der bruger termiske sensorer til præcist at styre og dirigere varme og køling rundt. Det sker bl.a. ved hjælp af infrarød overvågning af passagerernes kropstemperatur, så enten varme eller køling kan dirigeres hen til, hvor det er nødvendigt for at imødekomme den ønskede personlige klimaindstilling. Klimaanlægget benytter sig af nanoe-X® teknologi, hvilket hjælper med at opretholde en sund og ren luftkvalitet i kabinen. Systemet tilfører mikroskopiske vandpartikler til luftstrømmen, som kan hæmme vira, bakterier og allergener, samtidig med at det har en fugtgivende effekt på hud og hår.
INTERIØR

ALT ER TÆNKT IGENNEM

I den firesædede LM er der brugt en lydabsorberende femlags loftbeklædning, der gør det nemmere at føre en samtale. Kabinen er oplyst af indirekte, omgivende belysning i loftet og sidebeklædningen med mulighed for forskellige farveindstillinger, herunder 14 nuancer sammensat i fem forskellige stemningstemaer: Helbredende, afslappende, ophidsende, fokuserende og opmuntrende. Derudover byder den bageste del af kabinen på en lang række nyttige funktioner, der er integreret nærmest usynligt i designet som fx udfoldelige borde, opladere til trådløse enheder, opbevaringsrum til småting, tilslutningsporte, læselamper og makeupspejle. Der er også individuelle venstre og højre opbevaringsrum i skillevæggen, som desuden rummer et køleskab placeret i midten.
INTERIØR

ÅBENT TIL OMVERDENEN

For at undgå følelsen af være lukket inde er LMs vinduer designet så store, som muligt. Det giver mulighed for at følge med i omverdenen undervejs og nyde udsigten til andet end skærmene.
INTERIØR

TAZUNA COCKPIT

Oplevelsen bag rattet i den helt nye Lexus LM VIP-bus har også fået fuld opmærksomhed i udviklingen. De vigtigste knapper og displays følger Lexus’ Tazuna-koncept, hvilket betyder, at føreren kun behøver at lave små hånd- eller øjenbevægelser for enten at nå en betjeningsknap eller aflæse et display. Det sikrer, at føreren hele tiden kan holde opmærksomheden fokuseret på vejen foran. "Tazuna" er det japanske ord, der beskriver den samme form for intuitiv kontrol, som en rytter har af deres hest, gennem skånsom justering af tøjlerne.

KOMFORTABEL KØRSEL

Lexus LM introduceres i Europa og dermed også i Danmark med en elektrificeret 2.5-liters selvopladende hybridmotor med 250 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 239 Nm. Der er som standard det avancerede firehjulstræksystem, E-Four, som kan fordele trækkraften mellem for og bag fra 100 procent for og 0 procent bag til 20 procent for og 80 procent bag. Det giver markant bedre vejgreb både i sving og på glatte underlag og dermed også øget sikkerhed. LM er med sine 5,13 meter en minibus af navn og gavn - til dig, der vil have det ypperste køretøj at transportere dig og/eller dine gæster i.
SIKKERHED

KOMPLET LEXUS SAFETY SYSTEM+

Sikkerhed uden kompromis.

Netop sikkerheden er naturligvis et område, hvor Lexus heller ikke er gået på kompromis. LM er udstyret med den seneste generation af Lexus Safety System+, som også findes i de helt nye Lexus modeller som RX og elbilen RZ. De aktive sikkerheds- og førerassistentsystemer er i stand til at detektere en endnu bredere række af ulykkesrisici og advare og assistere ved at hjælpe med at styre og bremse, når det er nødvendigt, for at mindske risikoen for en ulykke.

 

SIKKERHED

FØRERENS SIKKERHED

En af de nyeste tilføjelse til den avancerede sikkerhedspakke er en førermonitor, der konstant holder øje med, om føreren er opmærksom, og som forsigtigt standser bilen og udløser eCall-nødsystemet, hvis chaufføren ikke reagerer på de automatiske advarsler. Dørene – inklusive de bageste skydedøre – er udstyret med Lexus’ elektroniske åbningssystem, E-latch, med Safe Exit Assist, som advarer om bagfrakommende trafik og forhindrer utilsigtet åbning, der kan forårsage en ulykke.