1. Oplev Lexus
  2. Tatoveret bil

LEXUS LØFTER SLØRET FOR VERDENS FØRSTE TATOVEREDE BIL

Med en helt hvid bil som lærred brugte Claudia en Dremel boremaskine som tatoveringsnål til at skabe et traditionelt Japansk tatoveringsdesign - en koi karpe, der dækker hele siden af bilen. Koi’en er et fremtrædende element i traditionel japansk kunst og repræsenterer lykke og engagement.

Claudia udarbejdede det detaljerede design ved at bore ned til metallet under lakken med en Dremel maskine. For at give liv til designet malede hun det hele i hånden med en kvalitetslak. Som prikken over i’et, brugte Claudia guldblad til at fremhæve detaljerne og skabe en 3D fornemmelse. Først her blev bilen lakeret og klar til at køre.

Processen fra de første skitser blev tegnet til tatoveringen var færdig, tog over et halvt år, hvoraf selve tatoveringsarbejdet tog fem intensive arbejdsdage. Det var et fysisk krævende arbejde, både pga. vibrationerne fra boremaskinen og sværhedsgraden i at tatovere noget, der ikke kunne flyttes. Derudover krævede indgraveringsarbejdet absolut præcision og omhyggelighed, da selv den mindste fejl ikke ville kunne rettes.

Der er ikke fastlagt en pris på den tatoverede UX, men dette unikke værk vurderes til over 995.000 kr.

Det var første gang Claudia brugte sine kundskaber til metal fremfor menneskehud. I denne nye og anderledes opgave opdagede hun både ligheder og helt nye udfordringer.

”Når du tatoverer et menneske, skal du tænke på det der ligger under huden. Med bilen handlede det mere om chassisens flydende former” sagde Claudia.

”Det bedste ved at tatovere Lexus UX og grunden til at denne bil er optimal til projektet, er de slanke, strømlinede former den har. Alt fra linjerne på siden af bilen til vinduernes facon er dynamisk og i samme stund smukt. En facon, der var perfekt til tatoveringskonceptet og designet.” sagde Claudia, der er medstifter af Red Point tatovører i Islington.

Projektet er en hyldest til Takumi håndværk og til den årelange Takumitræning, som ligger til grund for de smukke detaljer i design og finish på hver Lexus model. Ligeledes hylder Lexus traditionel japansk æstetik i alle bildesigns. I elementer som detaljerne i UXs kabine og i den æstetiske balance mellem interiør og eksteriør, der afspejler den japanske ’engawa’-arkitektur.

Den tatoverede Lexus UX er et ægte eksempel på traditionelt kunsthåndværk set med helt nye øjne - i tråd med Lexus’ ånd og værdier.