1. Oplev Lexus
  2. Green car of the year

LEXUS RZ VINDER PRISEN 'GREEN CAR OF THE YEAR'

Ved årets Grand Prix Auto Moto i Paris vandt Lexus RZ 450e den helt særlige pris, Green Car of the Year.

Ved årets Grand Prix Auto Moto, der fandt sted i Paris i oktober, vandt Lexus RZ 450e den helt særlige pris, Green Car of the Year. Prisen er en hyldest til den grønne omstilling i bilbranchen.

Dommerne, som bestod af redaktionen bag det førende bilmagasin, Auto Moto, fremhævede RZ som årets bedste kulstofneutrale bil. Bedømmelseskriterierne omfattede bl.a. købs- og ejerskabsomkostninger, praktisk anvendelighed og køreglæde. Prisen blev overrakt til Martin Millot, Head of Marketing hos Lexus France, ved ceremonien i Paris.

RZ 450e er den første model fra Lexus, der er udviklet udelukkende som elbil. Bilen er et godt eksempel på det spændende potentiale ved nye teknologier, der understøtter køreegenskaberne og fremmer køreglæden – helt i tråd med den overordnede Lexus Electrifed-filosofi.

RZ 450e er også den første model med Lexus’ nye, kompakte e-akselmotor og det intelligente DIRECT4-firehjulstræk. DIRECT4-systemet har en 150 kW e-akselmotor foran og en 80 kW e-akselmotor bagved, og der skiftes konstant fra forhjulstræk til baghjulstræk for at forbedre køreoplevelsen. En anden spændende ny feature ved RZ 450e er den stærke EV-platform, bilen er bygget på. EV-platformen sørger for optimal stabilitet og reaktionsevne takket være karrosseriets stivhed og lave tyngdepunkt. Det kraftfulde litium-ion-batteri er desuden integreret i undervognen under kabinen.  

RZ 450e skiller sig ud med sit karakteristiske, markante eksteriør og åbne, rummelige interiør, der er både enkelt og luksuriøst. Designet fremviser Lexus’ Omotenashi-princip om gæstfrihed og Takumihåndværk fra sin bedste side.