1. Oplev Lexus
  2. Hybridteknologi
LEXUS NYHEDER

LEXUS LØFTER SLØRET FOR NÆSTE GENERATIONS HYBRIDTE

  • DIRECT4 er en grundlæggende Lexus Electrified teknologi, som muliggør en unik og dynamisk ydeevne for fremtidens hybrid- og elbiler. Vi kalder det ’Lexus Driving Signature’.
  • Det nye system leverer elektrisk styring til alle fire hjul, som resulterer i en dynamisk ydeevne, der øjeblikkeligt tilpasser sig kørselsforholdene.
  • Lexus Electrified design tillader større frihed til at nytænke Lexus’ signaturdesign.
  • Oplev det nye BEV-designkoncept med DIRECT4 og andre Lexus Electrified teknologier for første gang.

Som led i Lexus’ nye, globale strategi for eldrevne køretøjer, præsenterede Lexus den futuristiske konceptbil LF-30 ved sidste års Tokyo Motor Show. LF-30 imponerede med sit visionære design og fremadskuende teknologier. Den nye strategi hedder ’Lexus Electrified’ og har til formål at tage bilens ydeevne, køreegenskaber og køreglæde til nye højder.

Nu afslører Lexus en kerneteknologi for Lexus Electrified: DIRECT4, et helt nyt system til elektrisk styring designet til næste generation af el- og hybridbiler.

DIRECT4 kontrollerer, med nøjagtig præcision, drejningsmomentet for elmotorer i både front og bagende af bilen og styrer bremsekraften på alle fire hjul. Ved automatisk regulering af balancen på for- og baghjulstræk sørger systemet for at bilen intuitivt følger kørselsforholdene og føreren, for at give den ultimative køreoplevelse og køreposition. Systemet er bygget op af en e-aksel som forbinder for- og bagenden. Hver ende har en elektrisk motor og transaksel med stort drejningsmoment, der sørger for optimal drivkraftfordeling. Da motoren er direkte forbundet med hjulene via en drivaksel, virker den uden forsinkelser.

Systemet operer intuitivt og skaber følelsen af at være i et med bilen. Desuden oplever føreren en afbalanceret forudsigelighed og kraftig acceleration.

I tråd med Lexus' DNA er DIRECT4 systemet skabt til lydløshed og komfort.

Den nye teknologi introduceres af Lexus Electrified Chief Engineer, Takashi Watanabe i et kort videointerview. I videoen demonstreres DIRECT4 systemet samt tracking af systemets effekt og virkning.

Et af hovedmålene bag Lexus Electrified visionen er at udnytte nye eldrevne teknologier til at forbedre køreegenskaber, så de matcher den menneskelige intuition, udtaler Watanabe.

Lexus erfaring med eldrevne køretøjer har været fundamentet for udviklingen af DIRECT4. Denne ekspertise understøtter udviklingen af ’Lexus Driving Signature’, standarden der vil definere den dynamiske performance for fremtidige Lexus-biler. Målet for Lexus Driving Signature er at gøre køreoplevelsen så intuitiv som mulig, at skabe en naturlig forbindelse mellem fører og bil og samtidig opnå den optimale komfort.

I videoen får du et glimt af Lexus’ fremtidige design med skitser og billeder af en helt ny konceptbil, som bliver afsløret i starten af 2021.

Chefdesigner, Koichi Suga, fortæller hvilken indflydelse eldrevne teknologier vil have på fremtidens design og køreegenskaber – eksempelvis vil der ikke længere være behov for køler eller radiator under kølerhjelmen. Dette giver spændende, nye muligheder for den teknologiske udvikling i alle aspekter af bilens design.