1. Oplev Lexus
  2. LC Structural blue
LEXUS NYHEDER

LC STRUCTURAL BLUE

Naturens vidunderlige farver kan få os til at stoppe op og stirre beundrende, og nu har Lexus skabt en forbløffende nuance som vil få den nye version af LC-luksuscoupéen til at skille sig ud fra enhver anden bil på vejene.

VI HAR INDFANGET NATURENS GLANS

Farven hedder Structural Blue og er meget mere end bare en ny valgmulighed på vores farvekort. Den er et resultat af Lexus’ omhyggelige forskning i, hvordan avanceret teknologi kan bruges til at skabe en finish som har større dybde, mere glans og helt enkelt bare er mere ’blå’ end noget andet der nogensinde er set.

Den blev en sensation, da den for første gang kunne ses på de LC-modeller der blev præsenteret på Geneva Motor Show i 2016. Nu er den udviklet til produktion og føjer et ekstra element til den eksklusive og håndbyggede kvalitet som er essensen af Lexus-coupéens sensuelle design.

Den iøjnefaldende nye farve gøres nu tilgængelig for første gang til en ny og helt særlig version af LC-modellen: LC Structural Blue Edition. Denne model fås i et meget begrænset antal og vil være et oplagt valg for bilkendere som respekterer og værdsætter den avancerede teknologi og de høje standarder som Lexus’ Takumi-håndværk står for.

AT GØRE DET UMULIGE

Arbejdet med at udvikle Structural Blue blev forestået af Lexus Tec Centres i USA og Japan i samarbejde med VIAVI Solutions Inc., en af markedets førende leverandører af optiske tyndfilmsbelægninger og pigmenter, som også har base i USA.

Udviklingen af Structural Blue bød på store tekniske udfordringer og er kulminationen på 15 års samarbejde. Ingeniørerne benyttede de grundlæggende principper for lys til at skabe en farve med en særlig effekt, som får den til at se mere blå ud end noget andet pigment man kan forestille sig.r.

INSPIRERET AF LUMINANS

I deres ihærdige søgen efter løsningen til at skabe den nye farve hentede teamet inspiration fra naturen i form af morpho-sommerfuglen. Denne sommerfugleart er hjemmehørende i Nord- og Sydamerika og er kendt for sine vingers changerende blå farve. I virkeligheden er vingerne dog farveløse. Den blå farve, som vi ser, skabes ved at lyset interfererer med den mikroskopiske gitterstruktur på vingernes overflade.

Det var lige præcis en sådan effekt, Lexus ville opnå med Structural Blue. Udviklingen af et pigment i flere lag med en så høj luminans og farvemætning krævede dog en arbejdsindsats uden lige.

I første omgang så det ud til at udfordringen var for stor. Den ønskede kvalitet kunne kun opnås med et pigment i 40 lag. Men teamet var vedholdende og blev ved med at forfine processen, indtil effekten kunne skabes med en struktur i kun syv lag. Dermed var det praktisk muligt at bruge den i produktionen af yderst eksklusive biler.r.

TIDSKRÆVENDE HÅNDVÆRK

Pigmentet anvendes til at skabe en ny lak i en produktionsproces, som tager otte måneder og omfatter 12 produktionstrin og 20 kvalitetsinspektioner. Lakken påføres LC’s karosseri i et 15 mikrometer tyndt lag mellem primeren og den klare overfladebehandling.

Nanostrukturerne, de ultrasmå flager i lakken, får den til at changere og se ud, som om farven konstant ændres i forhold til lyset. Konventionel pigmentlak reflekterer mindre end 50 procent af lyset som en synlig blå farve, men Structural Blue reflekterer næsten 100 procent. Til en enkelt LC anvendes der i alt 300 gram pigment med 300 milliarder pigmentflager.

Processen for at opnå den høje kvalitet er så krævende at der kun kan produceres to biler i farven Structural Blue på en arbejdsdag på Lexus’ Motomachi-fabrik, som er LC-modellens højteknologiske hjem.r.

OPLEV LC STRUCTURAL BLUE

Lakeringen på LC Structural Blue Edition er af udsøgt kvalitet og matches af en suveræn udstyrsliste.

Den fås i to versioner, LC 500 med V8-motor og den selvopladende hybrid LC 500h, og er udstyret med 21” smedede fælge der fungerer som det perfekte supplement til karosseriets sensuelle udseende. Den samme eksklusivitet går igen i indstigningslisterne i kulfiber.

Kabinen fremstår i farvekombinationen Breezy Blue med mellemblåt semianilinlæder på døre, rat, instrumentbræt og armstøtten i midten med en smuk kontrast af hvidt, ægte læder på sæderne og en klar orange farve omkring gearstangen og på dørpanelerne i Alcantara. Også loftsbeklædningen er af Alcantara.

ANDRE EGENSKABER

Ud over den særlige blå farve har bilen også Climate Concierge som sikrer perfekt temperatur og luftkvalitet i kabinen, Lexus Premium Navigation, Lexus Safety System+ og et Mark Levinson-lydanlæg med 13 højttalere.

LC Structural Blue Edition kan bestilles nu.