1. Oplev Lexus
  2. Takumi
 

TAKUMI

Det japanske koncept, Takumi, refererer til en håndværker, der er uovertruffen inden for sit særlige fagområde. Vores Takumimestre har minimum 25 års erfaring og sammen bidrager de med håndværk, viden og intuition til hver eneste skridt i produktionsprocessen.

EKSPERTISE GENNEM ÅRENE

Lexus' Takumimestre har en helt særlig evne til at kombinere teknik og sjæl. Deres erfaring og udprægede sans for detaljer gør, at intet stopper dem, før de har opnået den ypperste kvalitet. Hver Takumimester fokuserer på en bestemt del af bilproduktionen, som de er mest passionerede omkring. At blive Takumimester er den højeste ære for en ingeniør og blandt de 7.700 ansatte på Miyata Lexus Plant i Kyushi, Japan, er der kun 19 Takumimestre.
 

ENESTÅENDE KUNDSKABER

Hver Takumimester har minimum 25 års erfaring indenfor sit felt.

Udover at mestrene konstant arbejder med at styrke og videreudvikle deres ekspertviden, så deler de også ud af den til nye Takumimestre. Dermed videreføres Lexus' traditioner og kvaliteten sikres hos de nye mestre; generation efter generation.

EN FABELAGTIG FØLESANS

De nyeste teknologier er en vigtig del af Takumimestrenes uddannelse, men mange af deres kundskaber stammer fra længe før den digitale udvikling

Især Takumimestres følesans er legendarisk. Deres hænder er et af deres vigtigste værktøjer. Gennem hvide handsker bruger de deres følesans til at finde de mindste skønhedsfejl, som ikke vil kunne ses med det blotte øje.
 

HURTIGT OG PRÆCIST

Før det er muligt at blive Takumimester, testes ens kompetencer på flere forskellige måder. En af de første tests handler om håndarbejde, hvor der fokuseres på den japanske papirfoldekunst, Origami.

De kommende Takumimestre skal folde en kat af origamipapir. Opgaven gøres ekstra udfordrende ved at skulle udføres med én hånd og på under 90 sekunder – og som om det ikke var nok, skal de bruge deres ’svage’ hånd.

FRA HÅNDVÆRK TIL MASKINER

Ekspertisen fra vores Takumimestre sikrer en standard i kvaliteten, som ikke kan sammenlignes. Maskiner kan ikke overgå menneskeligt håndværk. Teknologien kan dog hente inspiration fra de mest talentfulde håndværkere og i dag er mange af vores robotfunktioner programmeret til Takumikundskaber.
 

KUNSTHÅNDVÆRK OG SAMARBEJDE

Takumimestrene er drivkraften bag vores håndværk, kvalitet og sans for detaljer. Vi lægger stor vægt på at samarbejde med andre kunsthåndværkere for at udvikle vores biler. Derfor er vi altid på udkig efter håndværkere, der inspirerer os med deres kreativitet og håndværk, og som samtidig deler vores værdier. Samarbejde giver os mulighed for at skabe unikke detaljer ved vores biler, som ikke findes andre steder. Et godt eksempel på, hvordan vi inspireres af andre dygtige håndværkere, er den luksuriøse finish, der findes i LS-modellen.

TAKUMI LIVING

Dokumentaren nedenfor fortæller historien om fire Takumimestre og deres dedikation til et liv med uendelig gentagelse uden genveje. Samtidig reflekteres der over, hvordan det menneskelige håndværk vil overleve, når kunstig intelligens (AI) udvikler sig ud over menneskets egne evner.

INGEN GENVEJE

Der er kun én vej til overlegent håndværk, og den kræver ekstraordinær opmærksomhed på detaljer. Lexus gemmer fejl og markeringer på bilerne for at sikre, at deres medarbejdere ikke begår samme fejl flere gange.

Filmen nedenfor viser, hvorfor Lexus’ kvalitet er i særklasse; fra den allerførste testkørsel til træning af sanserne hos fremtidens Takumimestre. 

SUPERSANSER

Med deres omfattende træning og erfaring udvikler vores Takumimestre overnaturlige sanser.

Syn, der kan se til perfektion. Hørelse, der kan tune en motor. Følesans, der kan opdage ufuldkommenheder på en brøkdel af en millimeter.