1. Oplev Lexus
  2. Takumi
 

TAKUMI

Det japanske koncept, Takumi, refererer til en håndværker, der er uovertruffen inden for sit særlige fagområde. Vores Takumimestre har minimum 25 års erfaring og sammen bidrager de med håndværk, viden og intuition til hver eneste skridt i produktionsprocessen.

  • Dedikeret ekspertise

    Lexus' Takumimestre har en helt særlig evne til at kombinere teknik og sjæl. Deres erfaring og udprægede sans for detaljer gør, at intet stopper dem, før de har opnået den ypperste kvalitet. Hver Takumimester fokuserer på en bestemt del af bilproduktionen, som de er mest passionerede omkring. At blive Takumimester er den højeste ære for en ingeniør og blandt de 7.700 ansatte på Miyata Lexus Plant i Kyushi, Japan, er der kun 19 Takumimestre.
  • unikke Kundskaber

    Hver Takumimester har minimum 25 års erfaring indenfor sit felt. Udover at mestrene konstant arbejder med at styrke og videreudvikle deres ekspertviden, så deler de også ud af den til nye Takumimestre. Dermed videreføres Lexus' traditioner og kvaliteten sikres hos de nye mestre; generation efter generation.
  • fabelagtig følesans

    De nyeste teknologier er en vigtig del af Takumimestrenes uddannelse, men mange af deres kundskaber stammer fra længe før den digitale udvikling. Især Takumimestres følesans er legendarisk. Deres hænder er et af deres vigtigste værktøjer. Gennem hvide handsker bruger de deres følesans til at finde de mindste skønhedsfejl, som ikke vil kunne ses med det blotte øje.

TEST AF KOMPETENCER

Før det er muligt at blive Takumimester, testes ens kompetencer på flere forskellige måder. En af de første tests handler om håndarbejde, hvor der fokuseres på den japanske papirfoldekunst, Origami.

Som et udtryk for deres særlige evner, må Takumimestre kunne folde en kat af origamipapir. Opgaven gøres ekstra udfordrende ved at skulle udføres med én hånd og på under 90 sekunder – og som om det ikke var nok, skal de bruge deres ’svage’ hånd.

 

FRA HÅNDVÆRK TIL MASKINER

Ekspertisen fra vores Takumimestre sikrer en standard i kvaliteten, som ikke kan sammenlignes. Maskiner kan ikke overgå menneskeligt håndværk. Teknologien kan dog hente inspiration fra de mest talentfulde håndværkere og i dag er mange af vores robotfunktioner programmeret til Takumikundskaber. 

KUNSTHÅNDVÆRK OG SAMARBEJDE

Takumimestrene er drivkraften bag vores håndværk, kvalitet og sans for detaljer. Vi lægger stor vægt på at samarbejde med andre kunsthåndværkere for at udvikle vores biler. Derfor er vi altid på udkig efter håndværkere, der inspirerer os med deres kreativitet og håndværk, og som samtidig deler vores værdier. Samarbejde giver os mulighed for at skabe unikke detaljer ved vores biler, som ikke findes andre steder. Et godt eksempel på, hvordan vi inspireres af andre dygtige håndværkere, er den luksuriøse finish, der findes i LS-modellen.

INGEN GENVEJE

Der er kun én vej til overlegent håndværk, og den kræver ekstraordinær opmærksomhed på detaljer. Lexus gemmer fejl og markeringer på bilerne for at sikre, at deres medarbejdere ikke begår samme fejl flere gange.