1. Oplev Lexus
  2. Takumi mestre

TAKUMI-MESTRE

Det gamle, japanske koncept 'Takumi' er grundlæggende i alt, hvad Lexus laver. Vores Takumi-mesterhåndværkere vogter over kunsthåndværks-filosofien, og bidrager med menneskelighed til hver skridt i Lexus’ design og udvikling.

EKSPERTISE GENNEM ÅRENE

Lexus' Takumi-mestre har en helt særlig kombination af teknik og sjæl. Deres erfaring og omhyggelige detaljesans gør, at intet stopper dem, før de har opnået den rette kvalitet. Hver Takumi-mester fokuserer på en bestemt del af bilproduktionen – det er deres passion. Blandt de 7700 ansatte på Miyata Lexus Plant i Kyushi, Japan, er der kun 19 Takumi-mestre. At blive Takumi-mester er den højeste ære for en ingeniør.

ENESTÅENDE KUNDSKABER

Hver Takumi-mester har minimum 25 års erfaring indenfor sit felt. 

Udover at mestrene konstant arbejder med at styrke og videreudvikle deres ekspertviden, så deler de også ud af den. Dermed videreføres Lexus' traditioner og sikres hos de nye Takumi-talenter, generation efter generation.

SUBLIM FINGERFÆRDIGHED 

EN FABELAGTIG FØLESANS

Takumi-mestre er veluddannet i de mest innovative teknologier. Det spiller en vigtig rolle i deres udvikling, men mange af deres kundskaber stammer længe før den digitale udvikling

Takumi-mestres følesans er legendarisk. Deres hænder er deres vigtigste værktøj. Gennem hvide handsker bruger de deres følesans til at finde de mindste skønhedsfejl, som ikke kan ses med det blotte øje. Sådan garanteres kvalitet i særklasse.

HURTIGT OG PRÆCIST

Inden de kan blive Takumi-mestre, testes deres kompetencer på forskellige måder. En af de første tests handler om deres håndarbejde, hvor der fokuseres på den japanske papirkunst Origami.

De skal folde en origamikat. Det interessante her er, at opgaven skal udføres med én hånd og på under 90 sekunder. Og for at det ikke skulle være nok, skal de bruge deres ’svage’ hånd. 

FRA HÅNDVÆRK TIL MASKINER

Takumi-ekspertisen sikrer en standard af konstruktion og finish, som ikke kan sammenlignes. Vores tro på perfektion er eftertragtet i hele bilindustrien. I dag er mange af Lexus' robotfunktioner programmeret med Takumi-kundskaber. Maskiner kan ikke overgå menneskeligt håndværk, men vores teknologi kan lære af de mest talentfulde håndværkere. Resultatet? Ægte automatisering af kunsthåndværk.

KUNSTHÅNDVÆRK OG SAMARBEJDE

Takumi-mestrene er drivkraften bag Lexus' håndværk, kvalitet og detaljesans. Det er dog også uvurderligt for os at samarbejde med andre kunsthåndværkere for at udvikle vores biler. Vi er altid på udkig efter kunsthåndværkere, der inspirerer os med deres kreativitet og håndværk, og som samtidig deler vores værdier.

Samarbejde giver os mulighed for at give Lexus’ biler unikke detaljer, som ikke findes andre steder. Den luksuriøse finish, der findes i LS-modellen, er et eksempel på, hvordan vi kan inspireres af andre mestre.

TEKNOLOGISK INNOVATION

Teknologisk innovation driver Lexus' kvalitet fremad mod nye horisonter. Det hjælper os med at udvikle originale teknikker og bruge atypiske materiale.

Designet af Lexus RX blev udviklet i samarbejde med den anerkendte instrumentproducent, Yamaha, for at designe det ypperste interiør. En laser-indgraveringsteknik, som bliver brugt til verdens mest eksklusive instrumenter, gav os muligheden for at skabe den ekstraordinære og præcise træfiner.