1. Oplev Lexus
  2. Lexus Design award 2023 vindere
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023: VINDERE

Vinderne blev fundet blandt 2.068 bidrag fra 63 lande af et dommerpanel bestående af Paola Antonelli, Karim Rashid og Simon Humphries.

Bedømmelseskriterierne var baseret på Lexus' grundlæggende principper om at skabe et velstående samfund og en bedre fremtid ud fra nøgleordene: Foregribe, forny, fange og forbedre lykke.

Det er 11. gang, at Lexus holder den internationale designkonkurrence, og traditionen tro fortsætter vinderbidragene fra i år med at adressere tidens udfordringer og tendenser under temaet "Design for en bedre morgendag". De fire energiske vinderforslag sigter derfor alle mod at løse særlige sociale problemer som led i forberedelserne på de kommende årtier.

”Jeg har været dommer siden første udgave af Lexus Design Award og sætter så meget mere pris på generøsiteten, talentet og energien fra hundredvis af unge designere fra hele verden. Jeg bemærker i høj grad designfeltets udvikling, da de unge designere har et mere og mere visionært og alligevel realistisk syn, der ikke kun omfatter menneskeheden, men også resten af naturen”, siger Paola Antonelle, der er en af dommerne.

Vinderne af LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD - VINDER

FOG-X

Et habitat, der kan udvides og indsamle tåge for at omdanne det til drikkevand. Teltet kan opsamle op til 10 liter drikkevand om dagen, og kan bruges i egne, hvor der er tørke eller konstant mangel på vand.
PAVELS HEDSTRÖM

FOG-X

Pavels begyndte sin arkitektkarriere med sin Master of Architecture and Extreme Environment på Den Danske Arkitektskole.
LEXUS DESIGN AWARD - VINDER

PRINT CLAY HUMIDIFIER

En 3D-printet, ikke-elektrisk luftfugter lavet af keramisk genbrugsaffald. Den er flexibel og kan stilles på selv små flader. Designet er både funktionelt og elegant.
JIAMING LIU

PRINT CLAY HUMIDIFIER

Jiaming Liu er fra Kina og uddannet industriel designer. Han fokuserer sit arbejde på nye perspektiver i menneskers dagligdag og udvikle sine ideer derefter.
LEXUS DESIGN AWARD - VINDER

TOUCH THE VALLEY

Et 3D topografisk puslespil som kan bruges af personer med synshandicap, så de kan lære om det fysiske miljø ved berøringen og samlingen af de forskellige brikker.
TEMPORARY OFFICE

TOUCH THE VALLEY

De to designere der udgør Temporary Office er begge uddannet ved University of California, Berkeley. Teamet har et konstant fokus på at tilpasse deres designs til de kontinuerlige ændringer i vores miljø og omverden - med den legende tilgang som nøgleord.
LEXUS DESIGN AWARD - VINDER

ZERO BAG

En tøjpose, der opløses i vand og samtidig indeholder et vaskemiddel, der fjerner alle kemikalier fra tøjet inden ibrugtagning. Det nye stykke tøj pakkes i Zero Bag, som kunden straks putter i vaskemaskinen, hvor pose og vaskemiddel opløses under vask.
KYEONGHO PARK & YEJIN HEO

ZERO BAG

Begge designere er uddannet i industrielt design fra universitet i Sydkorea. De interesserer sig for miljømæssige og sociale udfordringer i samfundet omkring dem og udvikler deres design med det in mente.
Lexus design award

præmie

Alle vindere deltager i et tre-måneders mentorprogram fra midten af januar 2023. Her får de mulighed for at samarbejde med fire verdensklasse-skabere: Marjan van Aubel, Joe Doucet, Yuri Suzuki og Sumayya Vally. Formålet med det er at forfine vindernes ideer, mens de udvikler prototyper, der inkorporerer deres forslag. 

”Vi lever i udfordrende tider, hvor det design, vi skaber til fremtiden, skal overvejes i forhold til, om det vil fungere i de kommende år. Det vil sige, vil det være egnet, praktisk og muligt? Jeg håber at give dem et fremtidssikret perspektiv. Det er et karrieremæssigt springbræt for disse nye kreative talenter. Jeg er ellevild over at være en del af det,” siger førstegangsmentor Marjan van Aubel.

Yderligere information findes herOpens in new window.

Hashtag: #lexusdesignaward