1. Oplev Lexus
 2. Lexus Design award 2023
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023: TILMELDING

Lexus Design Award er en international designkonkurrence, der har til formål at få næste generation af skabere og designere frem i lyset. Konkurrencen blev lanceret i 2013, og har siden da givet lovende talenter mulighed for eksponering og en imponerende start på deres karrierer. Lexus sigter i år efter at udvide platformen for næste generations designtalenter, ved at fokusere endnu mere på deltagernes kreative rejse. 

Der vælges i alt fire vindere, som det bliver muligt at følge i deres interaktion med dommere og mentorer. Et mentorforløb anses fortsat som den mest udbytterige del af præmien, da det giver vinderne mulighed for personlig vejledning fra førende, etablerede designere. Tilmelding til Lexus Design Award 2023 må ske senest d. 16. oktober 2022. 

Lexus leder efter innovative idéer til design, der bidrager til at skabe et endnu bedre samfund i fremtiden. Ansøgere må vise, hvordan deres kreative koncept omsætter Lexus’ tre primære designpricipper i praksis: Banebrydende, innovativt og medrivende. Designet skal tage højde for globale, samfundsmæssige udfordringer og præsentere nye, opfindsomme måder at nå en bæredygtig fremtid. Lexus søger engagerende, indsigtsfulde og originale designs, der respekterer både form og funktion og som samtidig tilbyder handlingsrettede løsninger for ​​en lysere fremtid for samfundet.

"I løbet af det sidste årti er især miljømæssige udfordringer vokset og derfor også behovet for en løsning på disse. Med Lexus Design Award har vi budt velkommen til nye designere og givet dem anerkendelse for deres kreative evner, som de udviser i deres designs. Jeg venter spændt på de talenter og idéer, der debuterer ved Lexus Design Award 2023", siger Simon Humphries, Head of Toyota & Lexus Global Design.

En komité bestående af internationale, anerkendte designeksperter vil udvælge fire vindere baseret på bedømmelseskriterierne. Hver vinder vil blive tildelt et beløb på op til 3 millioner JPY til dækning af produktion af prototype og andre relevante udgifter ifm. deres design. I foråret 2023 vil de fire vindere skulle præsentere deres færdige arbejde for dommere og mentorer.

I forbindelse med præsentationen får vinderne en-til-en dialog med dommerpanelet. Ud over at modtage feedback på deres design, får vinderne mulighed for at dele deres visioner, ambitioner og karriereønsker med dommerne og få deres råd og vejledning hertil.

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER 

konkurrencen

Titel
LEXUS DESIGN AWARD 2023

Ansøgningsperiode
27. juli 2022 – 16. oktober 2022

Bedømmelseskriterier
Designet bedømmes ud fra Lexus brandets tre principper: Banebrydende, innovativt og medrivende

 • Banebrydende
  Imødekommer konceptet og designet globale udfordringer, som samfundet står overfor?
 • Innovativt
  Demonstrerer designet nytænkning og originalitet i sit koncept og udførsel?
 • Medrivende
  Er designet spændende og overbevisende i sit koncept og udførsel?

Award kategorier
Fire vindere

Priser/fordele
De fire vindere vil hver modtage et monetært tilskud til udvikling af deres design, et mentorforløb med mulighed for tæt dialog med designeksperter samt international eksponering. 

Arrangør
Lexus International

 • Designtilskud
  De fire vindere vil hver modtage et tilskud på op mod 3 millioner JPY. Tilskuddet skal dække produktionsomkostningerne af prototype og andre relevante udgifter i forbindelse med deres design.
 • Mentorforløb
  De fire vindere vil blive tilbudt et mentorforløb; en serie af sessioner med mentorer fra forskellige fagområder, som vil guide vinderne til at udvikle deres idé til prototyper.
 • Dialog
  De fire vindere får mulighed for at udvide deres professionelle horisont ved at interagere med dommere og mentorer i en-til-en dialog.
 • Eksponering
  De fire vindere vil få global medieeksponering, som kan hjælpe til at fremme deres karrierer.
Se de officielle reglerOpens in new window for mere information

Dommere ved Lexus Design Award 2023

 • PAOLA ANTONELLI
  Seniorkurator, MoMA

  Paola Antonelli er seniorkurator for arkitektur og design på MoMA. Hendes arbejde undersøger, hvordan design kan forme hverdagsoplevelser til det bedre. Hun tager ofte udgangspunkt i ellers oversete genstande og praksisser, og kombinerer disse med design, kunst, videnskab og teknologi. Antonelli har overset udstillinger, skrevet bøger, holdt foredrag verden over og lært fra sig på adskillige skoler, bl.a. Harvard og UCLA. 

 • KARIM RASHID
  Designer, Karim Rashid Inc.

  Karim Rashid er en af de mest unikke stemmer i designverdenen lige nu. Hans designs er til stede i over 35 lande, han har over 4000 designs i produktion og så har han vundet over 400 awards – alt sammen et klart signal om den store indvirkning, han har på designverdenen. Rashid har skabt bemærkelsesværdige designs for kunder som Method og Pepsi, møbler til Artemide og Vondom, brandidentiteter til Citibank og Hugo Boss og meget andet.

 • SIMON HUMPHRIES
  Direktør, Toyota & Lexus Global Design

  Simon startede sin karriere i Toyota Motors i 1994. I begyndelsen arbejdede han med avanceret design, og i 2002 spillede han en stor rolle i etableringen og implementeringen af Toyotas (Vibrant Clarity) og Lexus’ (L-finesse) designfilosofier. Det er hans job at definere Lexus’ unikke værdier. Disse afspejles i en brandfilosofi, ved at inkorporere klare kulturelle referencer til Lexus’ japanske oprindelse og ved at fastholde en retning for design, der er relevant for forbrugere verden over. 

MENTORER ved LEXUS DESIGN AWARD 2023

 • MARJAN VAN AUBEL
  Solar-designer, Marjan van Aubel Studio

  Marjan van Aubel er en hollandsk solar-designer, hvis innovationer integrerer sollys og teknologi med målet om at skabe en mere bæredygtig fremtid. Hun har et  prisvindende designcenter, hvor der hver dag arbejdes på, hvordan man kan inkorporere mere solenergi i dagligdagen. Hun har samarbejdet med flere globale brands såsom Cos, Timberland og Swarovski. 

 • JOE DOUCET
  Designer & grundlægger, Joe Doucet x Partners 

  Joe Doucet er designer, entreprenør, opfinder og kreativ direktør, og så er han en af de mest efterspurgte, kreative talenter i USA i dag. Hans arbejde skaber sammenhæng mellem funktion og æstetik. Doucet har flere patenter på sine designs og innovationer. Hans arbejde er blevet udstillet globalt, og han har modtaget flere internationale priser.

 • YURI SUZUKI
  Kunstner, designer & partner, Pentagram
   
  Yuri Suzuki er kunstner, designer og elektronisk musiker. Han udforsker lyd og visuelt sprog gennem kunst. Suzuki har udstillet adskillige værker på bl.a. Tate Britain, The Barbican og MoMA. Han har både arbejdet sammen med en bred vifte af musikere, som will.i.am og Jeff Mills, samt kommercielle virksomheder, som Google og Roland, hvor han skaber musikbaserede produkter og digitale oplevelser. 
 • SUMAYYA VALLY
  Arkitekt & direktør, Counterspace

  Sumayya Vally er direktør på det prisvidende arkitektur- og researchstudie, Counterspace. Som designer af the 20th Serpentine Pavilion, blev Vally den yngste arkitekt nogensinde til at vinde denne internationalt anerkendte designopgave. Med springbræt i Serpentine udviklede hun et stipendium, Support Structures, der hjælper kunstnere, som beskæftiger sig med bl.a. social retfærdighed og økologi.

OM LEXUS

Lexus blev lanceret i 1989 med en banebrydende sedan og tilbud om en gæsteoplevelse, der satte nye standarder indenfor bilindustrien. I 1998 introducerede Lexus den unikke crossover-kategori med lanceringen af Lexus RX. I 2006 lancerede vi verdens første luksushybridbil, og er i dag ledende inden for hybridbiler med et salg på over 2 millioner.

Et globalt brand med biler af højeste kvalitet og maksimal ydeevne. Vi lever med en urokkelig forpligtigelse til at være modige og kompromisløse i vores design samt at udføre enestående håndværk. Vores biler er udviklet til at imødekomme behovene hos næste generation af forbrugere, der ønsker kvalitet i særklasse. Vi er i øjeblikket tilgængelige i over 90 lande/regioner over hele verden.

Hos Lexus er vi dedikerede til at skabe fantastiske oplevelser, som hjælper til med at gøre Lexus unik samt begejstre og forandre verden.
 

OM LEXUS DESIGN AWARDS

Siden lanceringen i 2013, er Lexus Design Award fortsat med at vokse sig til en nu international konkurrence for talentfulde skabere og designere fra hele verden. Konkurrencen stræber efter at bidrage til samfundet ved at bakke op om dem, hvis arbejde viser potentiale for at forme en endnu bedre fremtid. Fire vindere gives en unik mulighed for at udvikle en prototype af deres design, under kyndig vejledning af førende designere. Lexus Design Award giver desuden global medieeksponering, som kan hjælpe til at fremme vindernes videre, professionelle karrierer.