1. Oplev Lexus
  2. Performance
  3. Pionerånd
 

PIONERÅND

Banebrydende teknologi er et skridt på rette vej.

For at finde frem til de bedste idéer, skal man en gang imellem ikke bare tænke uden for boksen, men smide boksen væk og starte helt forfra. Det var sådan, designer og teknologiinnovator Laurence Kemball-Cook begyndte at arbejde med sin kreativ løsning på det voksende klimaforandringsproblem.

Ivrig for at finde en alternativ til vind eller solenergi, kom han på en helt ny idé én dag mens han pendlede til Loughborough Universitet, hvor han læste Industriel Design og Teknologi.

"Jeg kom tit igennem Victoria Station i London, der har et fodfald på over 75 millioner mennesker årligt. Der kom jeg i tanke om det potentiale der var i at høste noget af den kinetiske energi der kommer fra at mennesker går" sagde han. "Inspireret af min egen forskning i vedvarende energikilder og byinfrastruktur, blev jeg insprieret til at høste energi fra byens bebyggere, gennem deres fodspor."

Kemball-Cook startede sit firma Pavegen i 2009, og udviklede et nyt gulvbelægningssystem, der bruger fodgængertrafik til at generere energi. Når man træder på gulvet, trykker det på en serie elektromagnetiskegeneratorer, der skaber en cirkulær bevægelse som producerer små mængder energi der kan høstes og opbevares i batterier eller bruges som energikilde til applikationer i nærheden som fx lys, sensorer eller datatransmission.

Han begyndte med det samme at opsøge muligheder for at promuovere sin "smartgulv" løsning, og i starten brugte han nogle lidt usædvanlige metoder til at få nye kunder.

"For at få vores første salg, installeret vi en Pavegen gulvflise på en byggeplads, uden at vi havde fået lov. Vi brugte derefter de sociale medier til at overbevise byggeherren til at købe et Pavegen system" indrømmer han. "Siden da har vi opbygget en international kundebase, et netværk af internationale partnere og et senior team."

"HELT FRA DE FØRSTE PROTOTYPER, HAR VORES TEKNOLOGI GENERERET STOR INTERESSE, BLANDT ALLE, FRA VIRKSOMHEDER DER GERNE VILLE SAMARBEJDE TIL EN STOR PULJE INVESTORER, OG SELVFØLGELIG ALLE DEM DER BRUGER PAVEGEN"

Laurence Kemball-Cook, industriel designer and teknologiinnovator.

Nyheden om Pavegen systemet bredte sig hurtigt og indtil videre har Kemball-Cooks hold installeret over 200 permanente og erfaringsbaseret projekter i 30 lande verdenen over, inklusiv Dupont Circle i Washington DC og flere forskellige lokationer i det centrale London.

Med en række byer og store virksomheder som Google og Nike der står i kø for at arbejde med Pavegen, ser fremtiden for kinetisk bæredygtigt energi meget lys ud.

Kemball-Cook tror på at systemet har stor potentiale for at integrere sig med andre energikilder, og for at blive brugt på tværs af mange forskellige applikationer, fra knudepunkter i transport systemet til skoler og shoppingcentre, for at skabe smartere, mere effektive byer der aktivt engagerer sig i kampen mod klimaforandring.

"Ved at løse energikrisen, fjerner vi en af de store udfordringer for samfundet, og giver plads til kreativitet og frigiver energi der kan bruges på nogle af vores andre problemer, så som hurtigt svindende biodiversitet og manglende adgang til mad." fortæller han. "Vi har kun en planet, så det er kritisk at vi beskytter alle de naturlige ressourcer vi alle er afhængige af."

ET SKRIDT IND I FREMTIDEN

Innovation og kreativitet ligger i hjertet af Lexus tilgangen. Vi arbejder altid med splinternye teknologier, og samarbejder med de allerbedste forskere og ingeniører i deres felt. Med denne ægte passion for at finde banebrydende løsninger, skiller Lexus sig ud.