1. Garanti & serviceydelser
  2. Dæk
VEDLIGEHOLDELSE 

DÆK

Lexus sørger for, at du får de dæk, der passer bedst til din bil. Vi sørger for den bedst mulige ydeevne og sikkerhed for dig og dine passagerer. Vi anbefaler, at du altid vælger Lexus-originaldæk, som er designet til din Lexus.

MAKSIMAL YDEEVNE PÅ VEJEN

Det er utroligt vigtigt, at dine dæk er i god stand, så du og dine passagerer er sikre på vejen. Dækkenes stand kan også have betydning for din bils bremselængde i vådt føre.

Når du skal vælge dæk, er der mange faktorer at tage højde for: vejgreb, køreegenskaber i vådt og tørt føre, stabilitet ved høj fart, komfort, støjniveau, føling med underlaget og brændstofeffektivitet. Men der er én faktor, der giver sig selv: Når du vælger Lexus, får du dæk, som er designet specifikt til din bil.

Efterhånden som dine dæk bliver slidt, går det ud over din køreoplevelse. Øget slitage påvirker bilens bremselængde i vådt føre og sætter din og dine passagerers sikkerhed på spil. Med de rigtige dæk får du det vejgreb, der skal til for at sikre en effektiv styring, bremseevne og kraftoverførsel fra motoren.


  • VINTERDÆK

    Med vinterdæk på bilen er du forberedt på al slags vejr. Vinterdæk er konstrueret af et materiale, som holder sig blødt ved lave temperaturer. De har en dyb slidbane, som leder vand og sjap væk, og et stort antal små riller, som forbedrer vejgrebet, når du bremser, accelererer og drejer og mindsker bilens bremselængde markant.

    Takket være disse egenskaber kan vinterdæk fungere ved mange forskellige vinterforhold, når du kører på veje, som er våde eller dækket af sne eller is.


  • DÆKPLEJE

    Vores eksperter sætter en ære i at få dig tilbage på vejen igen så hurtigt som muligt. Hvis du får problemer med dine Lexus-dæk, bør du for en sikkerheds skyld lægge vejen forbi en Lexus-forhandler. Vores specialister kan diagnosticere dit dækproblem og reparere eller skifte dæk.

DÆKVEDLIGEHOLDELSE

Ved at holde dig på forkant med vedligeholdelsen af dine dæk værner du ikke bare om din sikkerhed – du mindsker også risikoen for dyre reparationer i fremtiden. Dæk i god stand er desuden mere økonomiske, eftersom de sikrer et optimalt brændstofforbrug.

Ved at holde øje med og tage hånd om dækslitage undgår du øget bremselængde, akvaplaning og dækeksplosioner. De typiske tegn på slitage er lavt dæktryk, ujævn slidbane, vibrationer i rattet, usædvanlig støj, en tendens til at trække til den ene side og dårlige styreegenskaber i vådt føre.

Hvis du bemærker nogen af disse tegn, bør du få tjekket dine dæk hos din nærmeste Lexus-forhandler. For at undgå problemer med dækkene anbefaler Lexus’ eksperter, at du holder øje med forandringer ved jævnligt at tjekke dæktrykket, sørger for, at slidbanens dybde aldrig er under de lovpligtige 1,6 mm og regelmæssigt undersøger dækkene for revner, slitage og fremmedlegemer.