1. Oplev Lexus
  2. Future Vision at the Japan Mobility Show
ELEKTRISKE KONCEPTBILER

FREMTIDEN VISES PÅ JAPAN MOBILITY SHOW

Lexus præsenterede for første gang to nye elektriske konceptbiler ved Japan Mobility Show (Tokyo, 26. oktober - 5. november 2023). Temaet for årets show var 'Pushing the Boundaries of the Electrified Experience', hvilket gav Lexus mulighed for dybdegående at forklare, hvordan fremtiden skal skabes af de muligheder, der ligger i elektrificerede biler og ny teknologi.

Ved showet præsenterede Lexus to nye konceptbiler: LC-ZC og LF-ZL. LC-ZC er en elektrisk sedan, som viser retningen for en ny Lexus model, der lanceres i 2026, mens LF-ZL er en elektrisk flagskibs-SUV. 

Siden vores grundlæggelse i 1989 har Lexus været pioner i teknologiske fremskridt, og derfor bærer vi en stolt arv af at udfordre de klassiske konventioner på markedet for luksusbiler. I dag er Lexus et globalt livsstilsbrand og målet om at blive ved med at udfordre, lever i bedste velgående - for kun hvis vi udfordrer, kan vi skabe biler og oplevelser, der overgår dine forventninger. 

Lexus har et mål om at blive et elektrisk bilbrand i Europa inden 2030 og inden 2035 på globalt plan. For at opnå dette mål vil en helt ny modulær bilstruktur, banebrydende nye produktions- og samleteknologier samt en gennemtestet og ny udgave af vores software blive introduceret. 

Begge konceptbiler byder på et digitalt, intelligent cockpit, der giver intuitiv og hurtig adgang til alle essentielle kontrolknapper. Den nye Arene OS-platform og tilhørende software aktiverer progressive funktionsopdateringer af sikkerhedssystemer og multimedier.  

KØREOPLEVELSEN 

Med udviklingen af næste generations BEV'er ønsker Lexus at øge køreglæden samt give føreren følelsen af at være ét med bilen. Det betyder blandt andet bedre udnyttelse af de klassiske egenskaber fra BEV'er, tilføjelsen af DIRECT4-firehjulstræksystemet (som allerede nu ses på Lexus RZ 450e) samt det intuitive steer-by-wire ratsystem. 

Lexus har forpligtet sig til at levere en køreoplevelse, der er tilpasset hver enkelt person og som byder på den ideelle balance mellem acceleration, kørsel i sving og bremsning. Målet er at skabe den ultimative bil til hver enkelt person gennem synergien af hardware og software. Vil du vide mere om de individuelle funktioner på LF-ZC og LF-ZL, så læs videre. 

FREMTIDIGE VISIONER

LF-ZC

LF-ZC er et symbol på Lexus' elektrificerede rejse. Det ses tydeligt i dens strømlinede propertioner, lave tyngdepunkt, rummelige kabine og stærke design, der forbinder funktionalitet med æstetik.
FREMTIDIGE VISIONER

LF-ZL

LF-ZL giver et glimt af en fremtid, hvor mobilitet, mennesker og samfund smelter sammen. Køreoplevelsen er skræddersyet hver fører, da bilen kan opfange hints om førerens vaner og derved give personlige anbefalinger.
Både LF-ZL og LF-ZC er resultatet af udviklet design, effektivitet og præstation. Begge omfavner innovation og banebrydende teknologier, mens de repræsenterer måden man vil tænke på bildesign i fremtiden. Og så afspejler de Lexus' mål om at være et BEV-bilbrand i Europa inden 2030. 

NY MODULÆR BILSTRUKTUR 

Lexus' næste generation af BEV'er vil indeholde en ny modulær bilstruktur, som opdeler bilens krop i tre dele: front, midt og bag. Dette er muligt takket være 'gigacasting'-processen, som giver mere frihed. Samtidig vil denne opdeling af bilen øge stivheden og bidrage til mere lineær, dynamisk kørsel. 

Placeringen af batteriet i midtersektionen sikrer, at der ikke er nogen strukturel effekt på for- og bagenden.

Produktionsprocessen vil ske via et selvkørende samlebånd, hvor bilerne bevæger sig autonomt gennem hver fase af fremstillingsprocessen. Bilen kan køre af sig selv ved at bruge dets batteri, motor, hjul og trådløse terminalkomponenter. At eliminere transportbånd fra produktionslinjen giver mulighed for et mere fleksibelt fabrikslayout og reducerer tid for produktion.