1. Oplev Lexus
  2. RZ scorer topkarakter i sikkerhedstest
LEXUS RZ 450e

TOPKARAKTER I NY SIKKERHEDSTEST

Den helt nye elbil, Lexus RZ, har opnået den maksimale anerkendelse i Euro NCAP's nye sikkerhedstest i 2023.

Sikkerheden er tårnhøj i elbilen, Lexus RZ. Det står klart, efter den europæiske sikkerhedsorganisation, Euro NCAP, har haft den første dedikerede elbil fra det japanske livsstilsbrand gennem sin nye strenge sikkerhedstest. Kravene i Euro NCAP's sikkerhedstest skærpes fra år til år, og testen her i 2023 har derfor aldrig været hårdere.

Alligevel scorede RZ de maksimale fem stjerner og præsterede ekstraordinært godt i alle sikkerhedskategorier. Det var dog på beskyttelse af både de voksne og mindste passagerer i bilen samt de blødeste medtrafikanter udenfor bilen, at RZ i særlig grad udmærkede sig.

RZ opnåede således en score på 87 procent for beskyttelse af børn i bilen, mens samme høje score også blev givet for beskyttelse af voksne passagerer. Beskyttelsen af de bløde trafikanter som fodgængere og cyklister fik en score på 84 procent og udmærker sig derved også som den højeste score blandt de testede biler efter de strengere krav i 2023.

Sikkerhed er og har altid været en høj prioritet for Lexus, hvilket skinner igennem i den robuste e-TNGA-platform, som RZ er bygget på. Her er batteripakken bl.a. integreret direkte i chassiset under gulvet i kabinen, hvilket sikrer optimal beskyttelse i tilfælde af en kollision.

Højeste sikkerhed som standard

RZ-elbilen er som standard desuden både udstyret med ni airbags og den nyeste tredje generation af den avancerede sikkerhedspakke, Lexus Safety System +. Den nye generation har fået betydelige opgraderinger, der forbedrer systemets evne til at opdage potentielle farer på vejen og forebygge, at man havner i en egentlig ulykke eller minimere følgerne, hvis det ikke kan undgås.

Nøgleelementerne i Lexus Safety System + inkluderer et Pre Collision System (PCS) med radar og kamera, der kan registrere modkørende køretøjer og som noget nyt også opdage cyklister om natten. Den nye vejkrydsassistent registrerer modkørende køretøjer, når man skal dreje, og advarer desuden om fodgængere, der krydser vejen.

Sikkerhedssystemet i RZ understøtter også føreren med funktioner som vognbaneassistent med aktiv styring, der hjælpe med at holde bilen korrekt i samme vognbane, så længe man ikke aktiverer blinklyset for bevidst at skifte vognbane. Den dynamiske adaptive fartpilot giver føreren mulighed for at indstille afstanden til forankørende og accelerationsniveauet undervejs, og med den nye funktion, Curve Speed Reduction, justeres bilens hastighed automatisk alt efter, hvor skarpt et sving er.

Hvis føreren eksempelvis får et ildebefindende sikrer flere funktioner, at bilen bringes langsomt og sikkert til fuldt stop med katastrofeblinket aktiveret. Det sker bl.a. ved hele tiden at overvåge førerens adfærd, så det bliver muligt at aktivere nødstilstanden så tidligt som muligt - i første omgang med en advarsel og i sidste og yderste konsekvens ved at standse bilen.

De maksimale fem sikkerhedsstjerner fra Euro NCAP er en anerkendelse af Lexus' vedvarende stræben udvikling og implement