1. Oplev Lexus
  2. Sikkerhed

SIKKERHED

Din sikkerhed er vores førsteprioritet. Lexus Safety System+ markerer en ny æra inden for forebyggelse af ulykker.

INDBEGREBET AF SIKKERHED

Trafikken kan være uforudsigelig selv for den mest erfarne bilist. Din sikkerhed er førsteprioritet hos Lexus. Derfor er vores sikkerhedsteknologi udviklet til proaktivt at forebygge de mest almindelige årsager til ulykker.

01

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus Safety System+ (LSS+) er resultatet af årtiers forskning i årsager og udvikling af ulykker. Målet er at optimere sikkerheden for at undgå de tre primære ulykkesformer: Frontalsammenstød, utilsigtede vognbaneskift og ulykker ved kørsel i mørke.
02

INTUITIVE FUNKTIONER

Uanset om du skal parkere eller skifte vognbane, er det vigtigt at være opmærksom på omgivelserne. Lexus har udviklet innovative og intuitive funktioner for at skærpe din opmærksomhed og gøre kørslen endnu mere sikker.

ADVARSEL FOR VOGNBANESKIFT

Ønsker du en jævn og afslappet kørsel på motorvejen eller i tæt trafik, kan du aktivere advarsler for vognbaneskift. Funktionen overtager styringen af bilen, og holder den på midten af din vognbane.

FJERNLYSASSISTENT

Fjernlysassistent-systemet har automatiske sensorer, som slukker for fjernlyset, når en anden bil nærmer sig. Dermed undgår du at blænde andre førere om natten.

Pre-Collision System

Pre-Collision System registrerer køretøjer og fodgængere foran dig og advarer dig, når der er risiko for kollision, så du kan nå at undvige i tide. Reageres der ikke på advarslen, aktiverer systemet bremserne og tager styringen for at mindske skaden ved sammenstødet.

Adaptiv fartpilot

Med Adaptiv Fartpilot kan du køre med en høj hastighed og samtidig holde en sikker afstand til den forankørende bil. Kommer din bil for tæt på den forankørende, sænker Adaptiv Fartpiloten din hastighed for at undgå en kollision.

Vejskiltgenkendelse

Vejskiltgenkendelsen registrerer alle vejskilte og viser informationen på bilens display, så du altid har adgang til vigtige informationer om dine omgivelser.

Vognbaneassistent

Vognbaneassistenten hjælper dig med at blive i din vognbane. Er du uopmærksom et øjeblik, og din bil begynder at forlade vognbanen, vil lyd, lys og en let vibreren i rattet gøre dig opmærksom på dette. 

BLIND SPOT MONITOR

Lad dig ikke begrænse af dit eget synsfelt. Blind Spot Monitor gør dig opmærksom på forhindringer, som du måske ikke kan se i bakspejl eller sidespejle. Du får dermed overblik over området omkring din bil og kan manøvrere med ro i sindet.

LEXUS PARKING ASSIST

Parker sikkert, hver gang. Vores parkeringsfunktioner beskytter dig og din bil ved at gøre dig opmærksom på forhindringer under parkeringen og øge bremsekraften ved behov.

 

High-Beam System

Adaptive High Beam System anvender et kamera oven på bilen til at registrere andre biler. Systemet tilpasser automatisk forlygterne, så du kan lyse vejen foran dig op uden at blænde andre bilister. Two-Stage Adaptive High-Beam System er en videreudvikling af vores Adaptive High Beam System, som giver endnu bedre kontrol over bilens fjernlys.

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive understøtter din personlige kørestil. Systemet omfatter Dynamic Radar Cruise Control, Road Sign Assist og Front Cross Traffic Alert. Lexus LS har desuden den nyeste Lane Tracking Assist-teknologi, som holder dig i midten af din vognbane.

FRONT CROSS TRAFFIC ALERT

Få tryghed i ethvert vejkryds. Når du nærmer dig et vejkryds, vurderer Front Cross Traffic Alert flowet i trafikken og giver dig besked, hvis den registrerer krydsende trafik foran dig.

*Bemærk, at Pre-Collision System i nogle tilfælde ikke fungerer korrekt på grund af diverse vejforhold, bilforhold, vejrforhold, førerens kørsel eller fodgængere/cyklisters adfærd. Føreren har altid ansvaret for at køre sikkert. Spørg din lokale forhandler hvilke funktioner de enkelte modeller har.


**Personer og genstande der vises på skærmen, vises ikke i den korrekte placering og afstand. Sørg for at kontrollere sikkerheden omkring bilen med egne øjne, når du kører.