1. Oplev Lexus
  2. Sikkerhed
  3. Pre collision system
 SIKKERHED

PRE-COLLISION SYSTEM

Pre-Collision System (PCS) er i stand til at vurdere kollisioners troværdighed samt advare og støtte føreren i udførelsen af undvigelsesmanøvrer. Systemet indkluderer Front Cross Traffic Alert, som registrerer bevægelige køretøjer og cykler op til 50 meter væk og advarer føreren om en potentiel kollision. 

PCS anvender en millimeterbølgeradar, der er nøje placeret foran og bagpå bilen, samt et stereokamera, så du har det bedst mulige overblik over vejen. Hvis systemet registrerer en bil i et område, hvor et sammenstød er sandsynlig, advares du med lydsignaler og visuelletegn inden bremserne aktiveres, hvis det bliver nødvendigt.

I tilfælde af at det ikke er nok at bremse, foretager Active Steering Assist automatisk en undvigemanøvre og bremser samtidig. Systemet kan genkende visse objekter i trafikken, fx fodgængere og autoværn, så bilen kan bringes til standsning så sikkert som muligt.

Når der er en fodgænger foran bilen, benytter PCS en helt ny teknologi til at vise fodgængerens position ved hjælp af en animation på head-up-displayet. Animationen viser bilens bane i forhold til fodgængeren og risikoen for en kollision. Det giver dig en intuitiv forståelse af vejen foran dig, så du kan undvige.

MODELLER MED PRE-COLLISION SYSTEM

Ansvarsfraskrivelse: Anvend aldrig Lexus Safety System + i stedet for at køre selv. Læs instruktionerne inden du anvender systemet. Føreren har altid ansvaret for at køre sikkert.