1. Oplev Lexus
  2. Sikkerhed
  3. Lexus Parking Support Alert
 SIKKERHED

LEXUS PARKING SUPPORT ALERT

Parkering kan byde på en række udfordringer. Lexus Parking Support Alert (PKSA) er designet til at beskytte dig, din bil og andre trafikanter ved at gøre dig opmærksom på dine omgivelser, når du parkerer.

PKSA anvender sensorer, der registrerer objekter og gør dig opmærksom på disse gennem lydsignaler og advarsler på multiinformations- og midterdisplayet.

Hvis en bil nærmer sig bagfra vil Rear Cross Traffic Alert reagarere med både lydsignal og visuelt på midterdisplayet og med en indikator i sidespejlet. Systemet vil samtidig hjælpe dig med at standse bilen, hvis der er fare for en kollision.

Parking Support Brake (PKSB) understøtter Parking Support Alert. Ved hjælp af sensorer registrerer Parking Support Brake forhindringer rundt om hele bilen, og systemet kan overtage styringen og øge bremseevnen ved lave hastigheder.

Parking Support Brake afsøger et stort område rundt om bilen, så du kan føle dig helt tryg, uanset hvor forhindringen er placeret. Hvis der registreres en stillestående genstand foran eller bagved bilen, advares føreren på skærmen og bremserne aktiveres. Hvis der registreres en forhindring bagved bilen, ved hjælp af Rear Cross Traffic Alert, advarer Parking Support Brake føreren og forsøger at standse bilen for at undgå en kollision.

Vores nyeste modeller har desuden avanceret Parking Support Brake, som benytter bakkameraet til at registrere forhindringer bagved bilen. Når en fodgænger nærmer sig bilen bagfra, advares du ved hjælp af lydsignaler og indikatorer på Intelligence Clearance Sonar-skærmen. Så kan du vurdere, hvor stor faren er. Hvis fodgængeren er så tæt på, at der kan ske en ulykke, overtager systemet selv kontrollen over styring og bremser.

Parkeringsfunktionerne i en Lexus arbejder sammen for at hjælpe dig med at parkere. 

Ansvarsfraskrivelse: Anvend aldrig Lexus Safety System + i stedet for at køre selv. Læs instruktionerne inden du anvender systemet. Føreren har altid ansvaret for at køre sikkert.