1. Garanti & serviceydelser
  2. Pas på din Lexus
 VEDLIGEHOLDELSE

SÅDAN PASSER DU PÅ DIN LEXUS

FORRUDE

Hvis du skal ud og køre efter en længere periode uden brug af bilen, er det en god ide at tjekke forruden før du kører afsted. Hvis der er landet snavs, pollen eller andet, som din vinduesvisker ikke er i stand til at fjerne, så brug en klud med rengøringsprodukt på (kig i din ejer-manuel for mere information). 

Dæk

Efter en længere periode hvor dækkene ikke er blevet brugt, kan de have udviklet et fladt punkt, hvilket kan skabe en mindre køreforstyrrelse eller vibration. Dette vil normalt forsvinde efter at have kørt et par kilometer.

Følgende forholdsregler hjælper dig med at undgå andre dækproblemer.

Dæktrykskontrol: 

  • Kontroller dæktrykket mindst en gang om ugen i perioder med begrænset brug. 
  • Et dæktryksreferenceskema er monteret inde i dit tankdæksel, så se her hvis du er i tvivl.

Tjek dine bremser

Bremserne på din Lexus kan blive rustne, hvis de efterlades udendørs i en længere periode uden brug. For at fjerne rusten og genoprette bremseevnen anbefaler vi, at du kører din bil og bremser fra 30 km/t til et fuldstændigt stop, og gentager dette 10 gange. Du bør bremse normalt - ikke kraftig - og sikre dig, at det er sikkert at bremse (dvs. ingen biler bagved).

tjek instrumentbrættet og motoren

Hvis du ikke bruger din bil regelmæssigt, er det en god ide at starte din motor af og til:

  • Tjek instrumentbrættet for advarselssignaler (din manual vil fortælle dig, hvad de betyder).
  • Har du en benzin- eller dieselmotor skal du have motoren tændt i 20-30 minutter om ugen.
  • Har du en Hybrid skal du trykke på startknappen en gang om ugen og holde den i 'P' parkeringstilstand i mindst 20 minutter.
  • Sørg for, at alt ikke-nødvendigt elektrisk udstyr er slukket, såsom radioen eller aircondition.
  • Tænd kun motoren udendørs for at undgå at indånde dampe.
  • Efterlad ikke din bil uden opsyn.

Motorolie

Kontroller, at der er den korrekte mængde motorolie ved hjælp af målepinden (se brugervejledningen for detaljer). Hvis du har brug for at fylde olie på, skal du sørge for at bruge den anbefalede type (Spørg din Lexus-forhandler til råds, hvis du er i tvivl).

KLIMAANLÆG

Brug klimaanlægget en gang om måneden for at sikre korrekt smøring af systemet og for at reducere opbygningen af ​​lugt. Skru anlægget op på fuld styrke og lad det blæse igennem.

DOWNLOAD GUIDE TIL DIN BIL

Herunder kan du downloade et samlet dokument over alle tilgængelige vedligeholdelsesguides. Hvis din model ikke er repræsenteret, kan du altid ringe til os på +45 44 45 41 41 eller besøge os i Lexus Brand Store, hvor vi står klar til at guide dig.