lexus yacht hero

LEXUS OFFENTLIGØR SPORT YACHT KONCEPT

Udforsk vores nye højtydende 42-fods koncept sports yacht, med to 5.0 liters Lexus V8 motorer. Denne smukke nautiske Lexus er den perfekte tilføjelse til Lexus livsstilen.

OPRINDELSEN

For nogle år siden, inviteret Toyota Marine Department TMCs President, Akio Toyoda, til at tilbringe nogle dage på vandet i den nye Ponam kollektion af premium yachter, som skulle lanceres i Japan. Som master driver, blev Akio Toyoda inspireret af kræften i de turbodiesel powertrains, og styringen og stabiliteten af designet. Som Chief Branding Officer hos Lexus International var han også imponeret over potentialet til et stilet premium performane yacht der ville passe perfekt ind i Lexus livsstil.
Dette førte til at Toyota Marine Department begyndte at forestille sig hvordan et premium performance yacht kunne bringe Lexus brandet ud i nye aspekter af livsttil og fritid. D. 12. januar 2017, offentliggjorde Lexus resultatet af dette projekt, et proof of concept til en Lexus Sport Yacht ved Di Lido Island på Biscayne Bay, Miami Beach, FL.

DESIGNET

Lexus Design Centre i Toyota City, Japan modtog en brief på et åbent sports yacht til fritids dagsture med 6-8 gæster, med to højtydende Lexus V8 motorer og avanceret design og styring.

I sommeren af 2015 blev koncepterne fra designteamet bedømt af Senior Managing Officer Tokuo Fukuichi, Chief Officer of Global Design and President of Lexus internation Co., Senioer Managing Officer Shigeki Tomoyama der stod for Toyota Marine Department, og President Toyoda.

Indsatsen er meget værdifuld for os fordi den engagerer vores kreative energi og skubber vores fantasi hen imod andre design og livsstils muligheder udover bilbranchen som vi kender godt." Det udvalgte design blev finpudset i løbet af 2015, imens Marine Department byggede båden og maskinerne til ombord.

Lexus Sport Yacht offentliggjort i Miami er et unikt projekt med ingen planer for produktion. For at producere den ene eksemplar valgte Marine Afdelingen the Marquis-Carver Yacht Group fra Pulaski, Wisconsin, USA, udfra deres ingeniør- og fabrikantevner, samt deres høje faglighed inden for store håndlavede kompositstrukturer.

SPECIFIKATIONER

Designet af Lexus Sport Yacht konceptet har det øverste dæk, og det yderste skrog sammensat rundt om det indre struktur, hvor hvert stykke var et massivt hånd-lagt komposit af to-parts polyurethane epoxy resin, styrket med håndlagt vævet karbonfiberklude, en kompositmateriale der hedder carbon-fibre reinforced plastic, eller CFRP.

CFRP er den teknologi brugt til at lave superbiler som fx Lexus LFA, højtydende fly, konkurrence ski og cykler, og verdensklasse sejlbåde.

Lexus Sport Yacht koncepts unikke CFRP konstruktion sparer næsten 1000kg i sammenligning med andre lignende yachter lavet i fiberglas styrket plastik (FRP). Undervandsskroget er designet i trin så det mindsker friktion eller træk og forbedrer styringsbalancen ved høj hastighed.

Konceptet inkluderer to 5.0-liters V8 benzinmotorer baseret på den 2UR-GSE højt-ydende motor af Lexus RC F coupe, GS F sport sedan og den nye LC 500 grand tourer.

Hver motor producerer over 440 hestekrafter/ 446 DIN hp / 328kW, der gør at yachetet kan sejle ved hastigheder op til 49 mil/t (43 knots) gennem et par hydraulisk kontrolleret inboard/outboard stem-drives. En bovpropel med en joystickkontrol hjælper med at sejle i land.

Kaptajnen kontrollerer og monitorerer on-board-systemer fra en farve touchscreen panel ved roret; skærme der viser GPS navigation, digital grafer, overfladesradar, undervandssonar, lys og underholdningssystemer. Kaptajnens sæde er elregulerbar; armlænene folder ud til sæder på hver sin side.

Den forreste passagerkabine er indbydende med luksus Lexus læder, træ og glasdetaljer. Der er plads til stående gæster, samt siddende i sofaen med plads til seks mennesker, samt et bord, og airconditioning der gør denne kabine til det perfekte sted at underholde gæster.

Kabyssen indeholder et komfur med to blus, en vask, og et køleskab; der er også et brusebad.

Der er et integreret underholdningssystem, der har fuld netværksadgang med 4G Wi-Fi og WAN. Lyd er lavet af Revolution Acoustics overflademonteret fører og bruger loftet som transducer, ved hjælp af en Mark Levinson ® Reference digital forstærker.

TALLENE

12.7 m
Bredde 3.86 m
Kapacitet 8 people
Krafter, total 885 horsepower / 897 DIN hp / 660 kW
Top Speed 43 KTS

BAGGRUND

Lexus, en del af Toyota Motor Corporation, blev startet i 1989 til at udvikle og producere de bedste biler nogensinde, med en fælles forpligtelse om at yde det bedste inden for kundeservice. Lexus International var et firma dedikeret som et firma-i-firmaet i 2011 for at koordinere alt centralt strategi, planlægning, design, ingeniørarbejde, og produktion til brandet.

The Marine Business Department at Toyota Motor Corporation (TMC) åbnede i 1997 med formålet om at udvikle premium yachter, ved brug af avanceret teknologi og kvalitetssikringsmetoder der var perfektioneret hos Lexus. Toyota Marines Ponam kollektion har inkluderet fiberglas fiskebåde i 26- og 28- fods-længder samt luksus cabin-cruisere i 31-, 35-, 37-, og 45-fods-længder med stærke og stille skrog lavet af A5083 aluminium alloy.

Ponam modellerne er drevne af meget effektive turbodiesel motorer baseret på dem i Lexus GX 300d ((3.0-liter turbodiesel 4 cylinder) og LX 450d (twin-turbo diesel 4.5-liter V8) luksus køretøjer.
Toyota Ponam kollektionen er markedslederen i Premium Yacht branchen i Jappan. Fra 1998 til 2002 udviklede Toyota Marina også Epic kollektion af fiberglas konkurrence ski og wakeboard både, primært til det amerikanske marked, som alle var drevet af 4.0-liter 1UZ FE DOHC benzin V8 fra Lexus LS 400 luksus sedan.

Marquis Yachts, LLC, er en selvstændig privatejet virksomhed i Pulaski, Wisconsin der designer og bygger både Marquis Yachts og Carver Yachts. Deres premium produkt i Marquis kollektionen er en 73 fods, three-etages, luksus yacht med fiberglass reinforced plastic (FRP) skrog, dæk. og struktur.

For mere information kig ind på www.marquisyachts.com or www.carveryachts.com.