1. Lexus Electrified
  2. Elbiler
  3. Sådan virker elbiler
 

SÅDAN VIRKER ELBILER

Oplev en ny verden med Lexus’ elbiler. Enkle at oplade – og klar til fremtiden.

SLAP AF OG LAD OP

Det er enkelt. Sæt den til opladning derhjemme eller stop ved en offentlig ladestander. Her kan du læse mere om, hvordan du oplader din Lexus og hvor lang tid, det tager.

HURTIG DC-OPLADNING

 51 minutter

Estimeret ladetid 5-80% batteri DC

Med flere og flere ladestationer rundt i Danmark, er det nemmere at holde bilen kørende end nogensinde før. Hvor hurtigt bilen lader, afhænger naturligvis af ladestanderens kapacitet. En 50kW-stander kan oplade til 80% på 30 minutter, mens en 7-22kW-stander oplader bilen fuldt på 3-4 timer. De fleste offentlige ladestandere er hurtigtopladende.

Over hele Europa findes hurtige ladestationer, så opladningsmuligheder er aldrig langt væk. Din bil kan endda hjælpe dig med at finde stationerne og give besked, når du er klar til at køre videre.

Det er ganske simpelt. Tast din lokation ind på bilens skærm, så hjælper Trip Planner dig med at finde den hurtigste rute til den nærmeste ladestander.

Når du ankommer til ladestanderen, kan du snuppe en kop kaffe, imens dit batteri lader. Det tager minutter, ikke timer.

Din Lexus app fortæller dig, når du er klar til at køre videre. 

Det anbefales at hyre professionel hjælp til at installere din ladestander derhjemme. Hos Lexus hjælper vi dig gerne med at finde en godkendt partner til at udføre arbejdet. Imens kan du blot slappe af – velvidende at arbejdet udføres efter alle regler og forskrifter. 

Jo kraftigere lader, jo hurtigere lades dit batteri op.

Udbydere af ladestandere tilbyder forskellige priser, så det f.eks. kan være billigere at oplade om natten. Det kan lette omkostningerne forbundet med at lade din bil op.

Der er på nuværende tidspunkt ca. 100.000 ladestationer inden for EU. Det tal er planlagt til at stige til to millioner inden for de næste fem år. Nogle offentlige ladestationer er åbne for alle og kan frit benyttes. Langt de fleste tilhører dog private udbydere, så det kan være en god idé at have medlemskort eller app på mobilen til betaling.

KØR LÆNGERE

Du kan køre længere, end du tror med elbiler. Sæt dig bag rattet og kør afsted fra by til by.

278 KILOMETER

1. MILANO → VENEDI

308 KILOMETER

2. ZÜRICH → MÜNCHEN

312 KILOMETER

3. BRUXELLES → PARIS

FÅ BATTERIET TIL AT RÆKKE LÆNGERE

Den allerede imponerende rækkevidde for vores elbiler kan forbedres med simple tips til energi- og pengebesparende kørsel.

INTELLIGENT KØRSEL

For at hjælpe med til at maksimere rækkevidden, registrerer din bil, hvordan du kører. Derudover kan du ændre din kørestil for at øge rækkevidden. Elbiler kræver meget lidt vedligeholdelse, men selv små justeringer kan gøre en stor forskel som f.eks., hvor meget luft, der er i dækkene samt regelmæssige skift af luftfiltre.

 

TEMPERATUR

Parkerer du din bil i solen, er der risiko for, at batteriet drænes hurtigere. For at opnå maksimal rækkevidde kan det desuden hjælpe at være påpasselig med aircondition.

STILLE OG ROLIGT

Kontrolleret acceleration øger effektiviteten af enhver elbil. Undgå hurtig accelerering, især når der er meget trafik, så kan du øge rækkevidden.

INNOVATIV BATTERITEKNOLOGI

BATTERIETS LEVETID

Generelt holder batteriet i din Lexus hele bilens levetid. Undersøgelser viser, at mange elbiler har ca. 75% batterikapacitet tilbage efter at have kørt ca. 193.000 km. Andre viser et bedre resultat med kun 5% nedsættelse i kapacitet efter 80.000 km og yderligere 5% efter 241.000 km. Den gennemsnitlige elbilsejer kører ca. 15.000 km om året, så de fleste vil aldrig få behov for et nyt batteri.

FULDT DÆKKET

For at gøre din bil langtidsholdbar er vores batterier udstyret med avancerede køle- og varmesystemer. Derudover har de robuste gummiforseglinger, som beskytter mod alle former for vand og støv. Lexus tilbyder desuden Battery Extended Care, der dækker alle funktionelle fejl i den primære batteripakke, så længe du sørger for regelmæssige servicetjek.

GENBRUG GJORT ENKELT

For at skåne miljøet mest muligt har vi et returprogram, hvor vi tager batteriet tilbage, når det når til slutningen af sin levetid. På nuværende tidspunkt modtager vi over 90% af vores batterier i Europa gennem vores forhandlernetværk, men vi stræber naturligvis efter at nå op på 100%.