1. Lexus Electrified
 2. Elbiler
 3. Sådan virker elbiler
 

SÅDAN VIRKER ELBILER

Oplev en ny verden med Lexus’ elbiler. Enkle at oplade – og klar til fremtiden.

SLAP AF OG LAD OP

Det er enkelt. Sæt den til opladning derhjemme eller stop ved en offentlig ladestander. Hør vores Brand Store Manager, Mikkel, forklare, hvordan elbiler virker.

Lexus elbil

SLAP AF OG LAD OP

Det er enkelt. Sæt den til opladning derhjemme eller stop ved en offentlig ladestander. Her kan du læse mere om, hvordan du oplader din Lexus og hvor lang tid, det tager.

HURTIG DC-OPLADNING

 30 minutter

Estimeret ladetid 0-80% batteri DC

Med flere og flere ladestationer rundt i Danmark, er det nemmere at holde bilen kørende end nogensinde før. Hvor hurtigt bilen lader, afhænger naturligvis af ladestanderens kapacitet og batteritemperaturen. En 150 kW-stander kan oplade til 80% på 30 minutter, når batteritemperaturen er 30°C. De fleste offentlige ladestandere er hurtigtopladende.

 • Over hele Europa findes hurtige ladestationer, så opladningsmuligheder er aldrig langt væk. Din bil kan endda hjælpe dig med at finde stationerne og give besked, når du er klar til at køre videre.

  Det er ganske simpelt. Tast din lokation ind på bilens skærm, så hjælper Trip Planner dig med at finde den hurtigste rute til den nærmeste ladestander.

  Når du ankommer til ladestanderen, kan du snuppe en kop kaffe, imens dit batteri lader. Det tager minutter, ikke timer.

  Din Lexus app fortæller dig, når du er klar til at køre videre. 
 • Det anbefales at hyre professionel hjælp til at installere din ladestander derhjemme. Hos Lexus hjælper vi dig gerne med at finde en godkendt partner til at udføre arbejdet. Imens kan du blot slappe af – velvidende at arbejdet udføres efter alle regler og forskrifter. 

  Jo kraftigere lader, jo hurtigere lades dit batteri op.

  Udbydere af ladestandere tilbyder forskellige priser, så det f.eks. kan være billigere at oplade om natten. Det kan lette omkostningerne forbundet med at lade din bil op.

  Der er på nuværende tidspunkt ca. 100.000 ladestationer inden for EU. Det tal er planlagt til at stige til to millioner inden for de næste fem år. Nogle offentlige ladestationer er åbne for alle og kan frit benyttes. Langt de fleste tilhører dog private udbydere, så det kan være en god idé at have medlemskort eller app på mobilen til betaling.

KØR LÆNGERE

Du kan køre længere, end du tror med elbiler. Sæt dig bag rattet og kør afsted fra by til by.

278 KILOMETER

1. MILANO → VENEDI

308 KILOMETER

2. ZÜRICH → MÜNCHEN

312 KILOMETER

3. BRUXELLES → PARIS

INTELLIGENT KØRSEL

For at hjælpe med til at maksimere rækkevidden, registrerer din bil, hvordan du kører. Derudover kan du ændre din kørestil for at øge rækkevidden. Elbiler kræver meget lidt vedligeholdelse, men selv små justeringer kan gøre en stor forskel som f.eks., hvor meget luft, der er i dækkene samt regelmæssige skift af luftfiltre.

 

TEMPERATUR

Parkerer du din bil i solen, er der risiko for, at batteriet drænes hurtigere. For at opnå maksimal rækkevidde kan det desuden hjælpe at være påpasselig med aircondition.

STILLE OG ROLIGT

Kontrolleret acceleration øger effektiviteten af enhver elbil. Undgå hurtig accelerering, især når der er meget trafik, så kan du øge rækkevidden.

INNOVATIV BATTERITEKNOLOGI

BATTERIETS LEVETID

Generelt holder batteriet i din Lexus hele bilens levetid. Undersøgelser viser, at mange elbiler har ca. 75% batterikapacitet tilbage efter at have kørt ca. 193.000 km. Andre viser et bedre resultat med kun 5% nedsættelse i kapacitet efter 80.000 km og yderligere 5% efter 241.000 km. Den gennemsnitlige elbilsejer kører ca. 15.000 km om året, så de fleste vil aldrig få behov for et nyt batteri.

FULDT DÆKKET

Under udviklingen af vores elbiler har Lexus valgt at lægge stor vægt på batteriernes holdbarhed. Vores el-biler er produceret for at holde længe. Et konkret resultat af dette er, at vi kan garantere 70 % batterikapacitet efter 10 år/1 million kørte kilometer. Det er Lexus alene om.

Maksimal rækkevidde

RZ er udstyret med teknologier, som hjælper føreren med at optimere rækkevidden og køre længere mellem ladningerne. ECO-køremode kan gøre daglig kørsel mere effektiv ved at tilpasse gaspedalresponsen og anvende klimaanlæggets ECO-mode. På kolde dage kan du få op til 25 km længere rækkevidde ved at aktivere ECO-mode