lda david adjaye

LEXUS DESIGN AWARDS

SIR DAVID ADJAYE BLIVER DEL AF DET ELITE DOMMERPANEL TIL LEXUS DESIGN AWARDS 2018

Lexus er glade for at kunne offentliggøre den visionære arkitekt Sir David Adjaye som den nyeste dommer for Lexus Design Award 2018. Adjaye, en af de vigtigste arkitekter af sin generation, komplementerer et allerede verdensklasse dommerpanel som også inkluderer den innovative arkitekt Shigeru Ban. Gennem Lexus Design Aware vil Sir David Adjaye og de andre dommere identificere og anerkende den næste bølge af kreative hjerner og designere fra alle verdenshjørner.
Hvert år, er der tusindvis af unge kreative talenter der håber på at blive udvalgt til Lexus Design Awards mentorprogram, hvor de kan få vejledning fra globale designere, få funding til udviklingen af prototyper, og en invitation til at udstille på Lexus Design Event under Milano Design Week. Sir David Adjaye og de andre dommere udpeger 12 finalister der bedst udtrykker årets tema, "CO-" og afspejler Lexus' tro på at smukt design kan gøre verdenen bedre. På Milan Design Week 2018 vil dommerene uddele den anerkendte pris til en af finalisterne.
"Lexus Design Award tilbyder et fantastisk grundlag for unge designere verdenen over til at skabe en mere inklusiv fremtid. Jeg er beæret over at være del af dette panel, og kunne hjælpe stemmerne blive hørt. Årets tema ramte mig især. Som vi navigerer i det 21. århundredes udfordringer, er det vigtigere en nogensinde før at vi tænker på tværs af discipliner." - Sir David Adjaye
Udnævnt som en af verdenens 100 Most Influential People af Time Magazine, blev den ghanesisk-britiske arkitekt til ridder i 2017 for hans bidrag til arkitektur. I 2016 fik han Panerai London Design Medal. Iblandt sine seneste projekter har Sir Adjaye designet National Museum of African American History and Culture, hjem til et kronemotivskulptur fra Yoruba (Nigeriansk), og del af Smithsonian Institution museet, på National Mall i Washington, D.C..
Indlæg til Lexus Design Award 2018 accepteres mellem d. 24. juli og d. 8. oktober. De 12 finalister bliv udnævnt i januar 2018, og vinderen bliver valgt til Milan Design Week, d. 16. april 2018. Find mere information om Lexus Design Award 2018, her:LexusDesignAward.com