hero

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS PRÆSENTERER SIT 12. MILANO DESIGN WEEK ARRANGEMENT UNDER TEMAET: “LEADING WITH LIGHT”

Lexus tror på at design kan ændre verdenen. I over 10 år har Lexus Design Eventet leveret fantastiske oplevelser, som fremhæver designfilosofien, til de besøgende på Milano Design Week.
2019 er ikke anderledes og til årets begivenhed med titlen "Leading with Light" indgik Lexus et samarbejde med det verdensberømte designfirma Rhizomatiks. Rhizomatiks er kendt for sin fantasifulde brug af teknologi til at fange publikum, og har tidligere arbejdet sammen med Lexus på kunst- og teknologimessen Media Ambition Tokyo i 2014.
Inspireret af Lexus’ futuristiske belysningsteknologi er ”Leading with Light” en installationsudstilling med legende og dynamisk belysning, hvor utallige lysstråler manipuleres og interagerer med den menneskelige form.
Besøgende får også mulighed for at se de seks finalisters arbejde ifm. Lexus Design Award 2019. Den internationale designkonkurrence blev først lanceret i 2013 og retter sig mod nye kreative hjerner fra hele verden. Konkurrencen opfordrer væksten af ideer, der bidrager til samfundet og støtter de kunstnere, hvis værker kan hjælpe med at forme en bedre fremtid.
Valgt ud fra en pulje på 1548, er årets finalister:
Algorithmic Lace af Lisa Marks
En 3D-tilpasset blonde-bh til overlevende fra brystkræft. Bh’en er specialfremstillet ved hjælp af algoritmisk mønster, der laver tredimensionelle blonder. Dette fjerner de designaspekter af en bh, der ellers skaber ubehag efter operationen. Bh’en giver kvinder, tillid til deres nye begyndelser.
Arenophile af Rezzan Hasoglu
Et projekt, der skaber et nyt formål med ørkensand. At skabe kompositmaterialer ved hjælp af ørkensand og ikke-giftige bindemidler, kan nye produkter skabes efter eksperimentering og forskning.
Baluto af Jeffrey E. Dela Cruz
Et modulært byggerisystem designet til at modstå jordskælv og høje oversvømmelser. Baluto-projektet undersøger skabelsen af et beboeligt område på land, der kan modstå en pludselig stigning i oversvømmelsesniveauet i lavtliggende områder, hvor den største udfordring er forebyggelsen og håndteringen af oversvømmelser.
Green Blast Jet Energy af Dmitriy Balashov
En turbine, der opsamler og omdanner jet blast energien til brugbar energi når flyet letter. Green Blast Jet Energy kan returnere energien til brug til de forskellige behov i lufthavne.
Hydrus af Shuzhan Yuan
Nødbehandlingsudstyr der øger arbejdseffektiviteten, når man skal rydde op efter olie udslip. Hydrus-udstyr forsøger ikke kun at løse et problem, men tilskynder også folk til at tackle klimaforandringer.
Solgami af Ben Berwick
En persienne, der genererer elektricitet og øger den interne belysning. Solgami bruger origami-geometri til at give beboerne en fornemmelse af at de er tættere på deres eksterne miljø og lader dem vælge mellem øget lysindfald eller elproduktion.
Alle finalister arbejdede sammen med en globalt anerkendt designer, som var deres mentor i forbindelse med at skabe prototyper af deres design og derefter udstille dem. Årets Grand Prix-vinder udvælges af et panel af verdenskendte designere og brancheeksperter og bliver offentliggjort d. 8. april.