2017 lda mentor hero

LEXUS DESIGN AWARD MENTORS

NERI & HU - Arkitekter og tværfaglige designere

Lyndon Neri and Rossana Hu af Neri & Hu Design and Research i Shanghai, har arbejdet på projekter jorden rundt der inkorporerer overlappende designdiscipliner for at skabe et nyt paradigme i arkitektur. I 2014, kårede Wallpaper* Neri & Hu som 2014 Designer of the Year. I 2013 blev de indført i The U.S. Interior Design Hall of Fame.

Neri & Hu tror på at research er et key design værktøj hvor hvert projekt bringer sine egne unikke kontekstuelle udfordringer. Med arkitektoniske, interiør, master planning, grafiske og produktdesign ydelse, forstår Neri & Hu at de moderne problemer ift bygninger går ud over grænserne af traditionel arkitektur. I stedet for at starte med et formulaisk design, er Neri & Hus arbejde baseret på det dynamiske interaktion mellem oplevelse, detaljer, materialer, former og lys.

    2017 lda mentor neri hu

MAX LAMB — designer

Max Lambs arbejde leger med traditionen af et industrielt landlig landskab - stranden som støberi, stenbruddet som værksted, fællede træer som emne og materiale. Han er ligeledes fascineret af byen, og hans evner til at tilpasse sig og reagere på forskellige landskaber skaber designs der er helt unikke til deres tid og placering.

Max er ikke bundet til et materiale eller en proces, han er heller ej tiltrukket af design for at løse problemer. Han bruger de kvaliteter i materialerne, og tækker deres naturlige skønheder ud. Hans metoder er både high og low tech, og han er både en designer og en fabrikant, der samarbejder med støberier og fabrikken som det passer til projektet. Men der er kontinuitet i de principper han bruger - respekt for materialer, en fejring af processen og af menneskets evner og begrænsninger.

    2017 lda mentor max lamb

ELENA MANFERDINI - Designer og arkitekt

Elena Manferdini, grundlægger og ejer af Atelier Manferdini med kontorer i Venedig, og Californien, har udført design, kunstneriske og arkitektoniske projekter i USA, Europa og Asien, bl.a. The Pavilion of the Museum of Contemporary Art i Los Angeles. Hendes firma har samarbejdet med verdens anerkendte brands som Swarovski og Sephora, og hendes arbejde har været på siderne af journaler og publikationer som ELLE, Vogue og New York Times.

Som Graduate Chair på Southern California Institute of Architecture, udstiller hun internationalt og giver foredrag bl.a. på MIT, Princeton, Tsinghua University og Bauhaus. Hun har fornylig modtaget 2013 COA Fellowship to Support the Production of Original Artwork. I 2011 fik hun et tilskud fra United States Artists, og hendes Blossom design for Alessi modtog Good Design Awarden.

    2017 lda mentor elena manferdini

SNARKITECTURE - Kunstnere og arkitekter

I 2008 startede Daniel Arsham og Alex Mustonen Snarkitecture, en kollaborativ og experimental virksomhed der arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og arkitektur. Det stammer fra deres fælles interesse for snitfladerne mellem kunst og arkitektur siden deres studietid i Cooper Union i New York. Deres første opgave var for Dior Homme.

Navnet stammer fra Lewis Carroll's fantasifulde digt "The Hunting of the Snark", og Snarkitecture designer permanente arkitektoniske projekter samt funktionelle genstande med nye og fantasifulde formål, og skaber øjeblikke af beundring og interaktion der tillader folk at engagere sig direkte med deres omgivelser. De transformerer det familiære til det ekstraordinære, og får arkitektur til at gør det uventede.

    2017 lda mentor snarkitecture