2019 lexus design awards hero

LEXUS DESIGN AWARD

"ALGORITHMIC LACE" AF LISA MARKS VINDER 2019 LEXUS DESIGN AWARD

Lexus International har offentliggjort Grand Prix vinderen af Lexus Design Award 2019. Lisa Marks vandt den prestigefyldte præmie for hendes design “Algorithmic Lace”, som blev den udvalgte vinder blandt de 1548 indsendelser, der stammede fra i alt 65 lande.
Prototypen er et fantastisk eksempel på Lexus’ ønske om at fremhæve design, der bidrager til en bedre fremtid. Og så passer designet godt til Lexus passion for mennesket i centrum af evolution og innovation.
Da han først blev medlem af dommerpanelet, sagde den internationalt anerkendte designer og teknolog John Maeda: ”Når vi tænker på algoritmer, tænker vi normalt på computere og den højteknologiske industri. Men tekstilindustrien er, hvor algoritmer først blev implementeret som et middel til at realisere nye æstetiske valg i stoffer i det 19. århundrede.”
Lisa Marks “Algorithmic Lace” -projekt bidrager ikke kun til denne tradition, men går endnu længere tilbage i tiden for at inkorporere en 16. århundredes teknik til vævning af komplekse blondemønstre. Marks kombinerer den traditionelle proces med avanceret tredimensionel modellering, for at skabe håndlavede skræddersyede bh'er til brystkræftoverlevende, som har fået lavet en mastektomi-operation. Resultatet er en kombination af funktion og skønhed, der påvirker den overlevendes kropsæstetik på en positiv måde og samtidig giver fuldt tilpasset strukturel komfort. ”
Grand Prix-vinder Lisa Marks sagde, da hun accepterede sin pris, ”Lexus behøver ikke at gøre det her. De kunne være et succesfuldt brand uden det. Men det viser deres engagement i design og en bedre verden.” Den Grand Prix-vindende prototype samt prototyper af de fem andre Lexus Design Award 2019-finalister kan ses på Lexus-udstillingen med titlen “Leading with Light” fra 9. - 13. april 2019 i Milan Design Week's Superstudio Più i Tortona-distriktet.