parking support features

FØRERHJÆLP

FUNKTIONER I ADVANCED PARKING SUPPORT

Parkering kan byde på en række udfordringer. Der kan endda ske sammenstød ved lav hastighed. Lexus’ Parking Support-funktioner er designet til at beskytte din bil og andre trafikanter ved at gøre dig opmærksom på farer så snart de viser sig, så du bedre kan nå at reagere.
Parkeringsfunktionerne i en Lexus arbejder sammen for at hjælpe dig med at parkere. Sonarerne i Parking Support Alert (PKSA) registrerer forhindringer og gør dig opmærksom på dem med lydsignaler og ved at vise placeringen på multiinformations- og midterdisplayene.
Hvis en bil nærmer sig bagfra, indkeres det af Rear Cross Traffic Alert med både lydsignal og ved at vise den potentielle fare både i midterdisplayet og med en indikator i sidespejlet.
Parking Support Brake (PKSB) understøtter Parking Support Alert (PSKA) og Rear Cross Traffic Alert som hjælper dig med at standse bilen, hvis der er fare for en kollision. Ved hjælp af sonarer registrerer Parking Support Brake forhindringer rundt om hele bilen, og systemet kan overtage styringen og øge bremseevnen ved lave hastigheder.
Parking Support Brake afsøger et stort område rundt om bilen, så du kan føle dig helt tryg, uanset hvor forhindringen er placeret. Hvis der registreres en stillestående genstand, fx en væg, foran eller bagved bilen, advares føreren, faren vises på skærmen og bremserne aktiveres. Hvis der registreres en forhindring bagved bilen ved hjælp af Rear Cross Traffic Alert, advarer Parking Support Brake føreren og forsøger at standse bilen for at undgå en kollision.
Vores nyeste modeller har desuden avanceret Parking Support Brake som benytter bakkameraet til at registrere forhindringer bagved bilen. Når en fodgænger nærmer sig bilen bagfra, advares du ved hjælp af lydsignaler og indikatorer på Intelligence Clearance Sonar-skærmen. Så kan du vurdere hvor stor faren er. Hvis fodgængeren er så tæt på at der kan ske en ulykke, overtager systemet selv kontrollen over styring og bremser.
Ansvarsfraskrivelse: Anvend aldrig Lexus Safety System i stedet for at køre selv. Læs instruktionerne inden du anvender systemet. Føreren har altid ansvaret for at køre sikkert.

MODELLER MED DENNE TEKNOLOGI