Servicing Maintenance Hero

EJERE

SYN

Hvis din Lexus er mere end fire år gammel, skal den til syn for at sikre, at bilen er i køredygtig stand og overholder de sikkerheds- og miljøstandarder, der er defineret af Færdselsstyrelsen.

HVAD ER INKLUDERET I ET SYN?

Ved at lade din nærmeste Lexus-forhandler foretage et syn sikrer du det bedst mulige resultat for dig selv og din bil. Vi leverer den eksemplariske kundeservice, som er en del af Lexus’ DNA, og lader vores dygtige teknikere udføre synet, så du kan komme tilbage på vejen hurtigt og med ro i sindet.

Et syn er en omfattende kontrol, der har til formål at undersøge, om en bil opfylder de lovkrav, der er nødvendige for, at den må køre på vejene. Synet inkluderer dog ikke tjek af motor, kobling og gearkasse. Et synscertifikat koster det samme hos alle Lexus-forhandlere, så der er ingen grund til at shoppe rundt.

Kontrollen omfatter en grundig inspektion af din bils lygter, styretøj, affjedring, batteri, brændstofsystem, udstødning, bremser, hjul og dæk. Hvis din bil af en eller anden grund ikke går gennem syn, udfører vores dygtige teknikere de nødvendige reparationer med Lexus-originaldele.

    2018 lexus ownership banner1

SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL OM SYN

 • HVORDAN BESTILLER JEG TID TIL SYN?

  Kontakt din lokale Lexus-forhandler for at bestille tid til et syn, hvor vores uddannede teknikere, som kender din Lexus bedre end nogen anden, får dig certificeret så hurtigt som muligt.

 • HVOR LANG TID TAGER ET SYN?

  Et syn tager cirka en time. Hvis du vælger at vente hos din lokale Lexus-forhandler, kan du være sikker på, at vi tager os godt af dig, mens vi gennemgår din bil. Du kan også vælge at efterlade din bil hos os og hente den, når det passer ind i dine planer. Hvis din bil kræver en ekstra indsats, holder vores uddannede Lexus-teknikere dig opdateret via din foretrukne kommunikationskanal.

 • HVAD GØR JEG, HVIS MIN BIL IKKE GÅR GENNEM SYN?

  Hvis din bil ikke går gennem syn, sørger vi for at informere dig og løse problemerne så hurtigt som muligt. Din lokale Lexus-forhandler har sandsynligvis de nødvendige reservedele på lager, og ellers sikrer vores Same Day Service, at du ikke bliver besværet af det og må undvære din bil ret længe.

 • HVAD ER FORSKELLEN MELLEM SERVICE OG SYN?

  Et syn er en lovpligtig kontrol, som skal foretages hvert andet år på alle biler, der er mere end fire år gamle. Ved kontrollen undersøges det, om din bil er i køredygtig stand i henhold til en række minimumsstandarder. Det er en visuel kontrol, hvor intet bliver skilt ad. Selv hjulene får lov til at blive siddende på bilen, mens synet foretages. At din bil går gennem syn, betyder ikke nødvendigvis, at den holder en høj standard – kun at den er sikker for dig og dine medtrafikanter.

 • HVORFOR BÅDE REGELMÆSSIG SERVICE OG SYN?

  Det er vigtigt at få udført service, så du kan finde ud af, om din bil er i god stand, opnå den bedst mulige ydeevne og maksimere din bils levetid. Et Lexus-serviceeftersyn er en grundig gennemgang af samtlige aspekter af din bil, blandt andet lygter, motor, bremser og affjedring. Vores uddannede teknikere har et indgående kendskab til hver eneste Lexus i vores modelprogram og foretager en inspektion, som giver dig fuldstændig ro i sindet på din videre færd.

TJEKLISTE VED SYN

Signalhorn
Sprinklere og vinduesviskere
Sprinklervæskeniveau
Hele viskerblade uden manglende gummi
Sikkerhedsseler, som ikke er trævlede, revnede eller i stykker
Sørg for, at retraktoren låser, når der trækkes hårdt i selen
Sørg for, at retraktoren låser, når der trækkes hårdt i selen
Ingen buler eller revner i dækkenes sidegummi
Ingen genstande sidder fast i dækmønstret
Slidbanen har en dybde på minimum 1,6 mm
Lygteglassene må ikke være revnet eller ødelagt
Ingen skarpe kanter på karosseriet, som kan skade fodgængere eller cyklister
Kofangerne er i orden
Alle døre kan åbnes indefra og udefra
Der er ingen revner eller stenslag i den del af forruden, som viskerne dækker
Uden for dette område må stenslag ikke være større end 10 mm
Spejlene skal være rene, sidde forsvarligt og være i god stand
Sørg for, at hvert dæk er af samme størrelse og type som det andet dæk på samme aksel.
Reservehjulet skal også være i køredygtig stand
Alle udvendige lygter fungerer ved brug af nærlys og fjernlys