HÅNDVÆRK

TAKUMI-MESTRE

Det gamle Japanske koncept 'Takumi' er grundlæggende i alt hvad Lexus laver. Vores Takumi-mesterhåndværkere vogter over kunsthåndværks-filosofien, og yder den blide menneskelighed til hver skridt i Lexus’ design og udvikling.

EKSPERTISE GENNEM ÅRENE

Lexus Takumi mesterhåndværkere - eller "Takumier" - har en helt særlig kombination af teknik og sjæl. De er meget erfarne og har en omhyggelig detaljesans. De tror oprigtigt på kvalitet og stopper ved intet for at opnå det. Hver Takumi fokuserer på en bestemt del af bilproduktionen – det er deres passion. Iblandt de 7700 ansatte på Miyata Lexus Plant i Kyushi, er der kun 19 Takumi. At blive Takumi er den højeste ære for en ingeniør.

    takumi takumi masters time proven expertise 01

EKSPERTISE GENNEM ÅRENE

ENESTÅENDE KUNDSKABER

Hver Takumi har som minimum 25 års erfaring i deres felt. Takket være mange års engageret studie, er dybden og bredden af deres viden helt utrolig – det samme gælder deres raffineret intuition.

Udover et konstant arbejde med at styrke deres ekspertviden, deler de også ud af den. Som leder beskytter de Lexus traditioner og opfordrer den innovative ånd i nye talenter, ved at give viden omkring kundskaber og processer videre og sikre at hver eneste del af en Lexus er fejlfri.

FINGERFÆRDIGHED AF YDERST POTENS

 •     takumi takumi masters dexterity put to the test 01

  FINGERFÆRDIGHED AF YDERST POTENS

  EN FABELAGTIG FØLESANS

  Takumi-mestre er veluddannet i de mest innovative teknologier. Det spiller en vigtig rolle i deres udvikling, men mange af deres kundskaber stammer fra længe før den digitale tidsalder.

  Takumiernes følesans er legendarisk. Deres hænder er deres vigtigste værktøj. Med hvide handsker på bruger de deres følesans til at mærke efter de mindste skønhedspletter eller fejl, som alle er mindre end en millimeter i størrelse. Sådan garanterer de kvalitet i særklasse.

 •     takumi takumi masters dexterity put to the test 02

  FINGERFÆRDIGHED AF YDERST POTENS

  HURTIGT OG PRÆCIST

  Inden de kan blive Takumier, testes ansøgere på flere forskellige måder. En test er klassisk japansk, og handler kun om det håndarbejde. I den test er der nemlig fokus på papirfoldekunsten - origami.

  Håbefulde Takumier får til opgave at folde en forholdsvis simpel origamikat. Men udfordringen er at de skal gøre det med en hånd - den ikke-dominerende - og deres kat skal være færdig på under 90 sekunder.

FRA HÅNDVÆRK TIL MASKINER

Takumi ekspertisen sikrer en standard af konstruktion og finish uden sidestykke. Vores ægte tro på perfektion er eftertragtet i hele bilindustrien. I dag, er mange af Lexus' robotfunktioner programmeret med Takumi-kundskaber. Maskiner kan ikke overgå menneskeligt håndværk, men vores teknologi kan lære af de mest talentfulde håndværkere. Resultatet? Ægte automatisering af kunsthåndværk.

 •     takumi takumi masters from hand to machine 02

  FRA HÅNDVÆRK TIL MASKINER

  KUNSTHÅNDVÆRKER SAMARBEJDE

  Takumi-mestrene er drivekraften bag Lexus håndværk, kvalitet og detaljesans, men det er også uvurderligt vigtigt for os at samarbejde med andre kunsthåndværkere for at udvikle luksusbiler. Vi er altid på udkig efter håndværkere, der inspirerer os med deres kreativitet og kvalitetshåndværk, og deler vores værdier.

  Samarbejde giver os mulighed for at give Lexus biler unikke detaljer, som ikke findes andre steder. Den luksuriøse finish der findes i LS er et klart eksempel på vores engagement.

 •     takumi takumi masters from hand to machine 03

  FRA HÅNDVÆRK TIL MASKINER

  TEKNOLOGISK INNOVATION

  Teknologisk innovation driver Lexus' kvalitet fremad, mod nye horisonter. Det hjælper med at udføre mange originale teknikker og gør brug af atypiske materialer hvor muligt.

  Designet af den nye Lexus RX blev udført i samarbejde med den anerkendte instrumentproducent, Yamaha, for at udvikle et interiør af yderst luksus. En laser-engraveringsteknik, som bliver brugt i verdens mest ekslusive instrumenter gav os mulighed for at skabe utroligt præcise træfinér.