2017 lexus kineticSeat hero01

TEKNOLOGI

KINETIC SEAT CONCEPT

Sidder du godt? Takket være både designet og konstruktionen af Lexus Kinetic Seat Concept, forvandles de bilsæder vi kender. Selv fibrene brugt i sædet er banebrydende - stærkere en stål men mere fleksibel en nylon. Lexus løftede sløret for Kinetic Seat Concept på Paris Motor Show i 2016.

SKABT TIL KOMFORT UNDER KØRSEL

Menneskets rygsøjle stabiliserer hovedet, så vi kan bevæge hofter og brystkasse uden at hovedet bevæger sig meget - selv når vi løber eller går.
For at afspejle naturlige menneskelige bevægelser i bilsæder, både sædet og ryglænet er udtænkt så de reagerer kinetisk på både passagerens vægt og bilens bevægelse. Ved ganske enkelt at sidde i sædet reduceres hovedets bevægelse og stabiliseres dit synsfelt.
Sædet er beklædt i et spindelvævsmønster, der breder sig fra midten. Nettet passer til kroppens former og spreder vægten ligeligt, så du og dine passagerer kan sidde behageligt i længere tid.

OVERLEGEN SHOCK ABSORBERING

Midten af ryglænet er i skulderbladshøjde, som tillader at kroppen drejes rundt om sædets aksis. Det hjælper med at stabilisere og støtte hovedet. Sædet er også blevet smallere, så bilen vejer mindre.
Trådene i spindelvævsmønstret er lavet af en syntetisk fiber der hedder Qmonos™, et navn der stammer fra det Japanske 'kumonosu' som betyder spindelvæv. Det største komponent er en protein der dannes gennem mikrobiel fermentering. Qmonos™ er så stærk så at et spindelvæv der kun har en diameter på en enkelt cm, ville være stærk nok til at stoppe en jumbojet der enten letter eller lander.