2017 lexus kineticSeat hero01

TEKNOLOGI

KINETIC SEAT CONCEPT

Sidder du godt? Takket være både designet og konstruktionen af Lexus Kinetic Seat Concept, forvandles bilsæder som vi kender dem. Selv fibrene brugt i sædet er banebrydende - stærkere end stål men mere fleksible end nylon. Lexus løftede sløret for Kinetic Seat Concept på Paris Motor Show i 2016.

SKABT TIL KOMFORT UNDER KØRSEL

Menneskets rygsøjle stabiliserer hovedet, så vi kan bevæge hofter og brystkasse uden at hovedet bevæger sig meget - selv når vi løber eller går.
For at afspejle naturlige menneskelige bevægelser i bilsæder, er sædet og ryglænet udtænkt så de reagerer kinetisk på passagerens vægt og bilens bevægelse. Ved bare at sidde i sædet mindskes hovedets bevægelse og dit synsfelt stabilisere.
Sædet er lavet et spindelvævsmønster, der breder sig fra midten. Nettet passer til kroppens former og spreder vægten ligeligt, så du og dine passagerer kan sidde behageligt i længere tid.

OVERLEGEN SHOCK ABSORBERING

Midten af ryglænet er i skulderbladshøjde, som tillader at kroppen drejes rundt om sædets aksis. Det hjælper med at stabilisere og støtte hovedet. Sædet er også blevet smallere, så bilen vejer mindre.
Trådene i spindelvævsmønstret er lavet af en syntetisk fiber der hedder Qmonos™, et navn der stammer fra det Japanske 'kumonosu', som betyder spindelvæv. Størstedelen er af et protein der dannes gennem mikrobiel fermentering. Qmonos™ er så stærk at et spindelvæv med en diameter på kun en enkelt cm, ville være stærk nok til at stoppe en jumbojet der enten letter eller lander.