lexus ls concept tokyo motor show hero

KONCEPTBILER

LEXUS LANCERER PREMIUMKONCEPTBILEN LS+ CONCEPT

Lexus præsenterede sit LS+ Concept med autonom kørsel, ved det 45. Tokyo Motor Show i 2017 *1. De præsenterede også limited-edition udgaver af RC F og GS F der fejrer 10-årsjubilæet for Lexus "F"-sportsmodellerne.

Lexus har et mål om at bidrage til en verden uden trafikulykker og har aktivt introduceret avancerede teknologier i deres Integrated Safety Management Concept *2. Alle skal kunne nyde sikker mobilitet og opleve køreglæde. Derfor har Lexus udviklet teknologier for autonom kørsel. Mærket stiler efter at implementere sine "Urban Teammate"-teknologier for autonom kørsel på almindelige veje inden 2025.

LS+ CONCEPT, FREMTIDENS SEDAN

LS+ Concept er udstyret med det nyeste teknologi, der giver en lille smag af hvad vi kan forvente fra den fremtidige LS premium sedan. Med avanceret men stilrent design, og automatiseret kørselsteknologier planlagt til 2020, er LS+ Concept udviklet som en model der symboliserer Lexus' fremtidssyn.

AVANCERET OG ELEGANT STYLING REPRÆSENTERER FREMTIDENS LS-PREMIUMSEDAN

LS+ Concept giver en forsmag på LS-modellens fremtidige look. Den har et elegant udtryk og baner vejen for næste generation inden for Lexus-design baseret på Lexus' L-finesse-designfilosofi *3. Et dristigt kølergitter med store gitterskodder sikrer en bedre afkøling og aerodynamisk ydeevne. Det karakteristiske innovation hos Lexus udtrykkes også i LS+ Concept gennem de delvist laseroplyste forlygter og lygtekombinationen på bilens bagende samt gennem de elektroniske sidespejle.

DEN NYESTE TEKNOLOGI FOR AUTONOM KØRSEL I SAMSPIL MED KUNSTIG INTELLIGENS

Lexus stiler efter en verden hvor alle kan nyde sikker, problemfri og fri mobilitet gennem automatiserede teknologier for kørsel. Særligt har Lexus et mål om at muliggøre autonom kørsel mellem til- og frakørslen på motorveje gennem brandets "Highway Teammate"-teknologier. Lexus håber på en implementering i 2020'erne, og derfor er denne teknologi med i LS+ Concept. Med systemer for genkendelse, bedømmelse og manøvreegenskaber der reagerer på aktuelle trafikforhold, er der allerede nu mulighed for autonom sammenfletning, vejbaneskift og afvigelse, samt fastholdelse af bilen i sin bane og i afstand til andre biler.

LS+ Concept kan kommunikere med et datacenter, opgradere systemets software og tilføje nye funktioner. Kunstig intelligens sikrer en høj grad af autonom kørsel, da denne udvikler sig på baggrund af big data, herunder information om veje og omgivelser. Bilen udvikler sig i takt med sine brugere og repræsenterer en ny æra for idéen om at mennesket kan blive følelsesmæssigt knyttet sin bil.

*1 - Det 45. Tokyo Motor Show 2017 afholdes på Tokyo Big Sight i Tokyo's vandkantsområde fra 25. oktober til 5. november.

*2 - Konceptet om at integrere bilens individuelle sikkerhedsteknologier og -systemer for at give en mere avanceret form for støtte til bilister i alle situationer.

*3 - L-finesse er Lexus' oprindelige designfilosofi som baserer sig på begreberne "førende" og "finesse". Lexus stiler efter at skabe ny værdi ved at forene tilsyneladende modstridende elementer gennem "YET" tilgangen.