lexus ux hero

LEXUS UX

KOMPAKT SUV-KONCEPT

Det smukke Lexus UX-koncept blev afsløret ved Paris Motor Show i 2016 og er vores vision om en kompakt SUV til fremtidens urbane livsstil.

OM KONCEPTET

UX-konceptet markerer et nyt kapitel i Lexus' designhistorie. En ny type firesædet SUV til bykørsel med en lav frihøjde og en coupélignende køreposition.

    lexus ux quoteblock bg

ET SKULPTURELT DESIGN DER SKABER FLOW

Et futuristisk "inside-out"-koncept er kernen i dette design og skaber en stærk synergi mellem bilens eksteriør og interiør. Bag på bilen flyder karrosseriet ind i kabinen og danner den primære struktur i bagsædernes nakkestøtter.

 •     lexus ux section02 01

  OPLYST STYLING

  Innovative detaljer er essensen af "inside-out"-konceptet. Kørelysets L-form er positioneret til at perforere nærlysets struktur. Baglygterne skaber en kraftig tredimensionel effekt og er integreret i bilens hækspoiler.

 • REVOLUTIONÆRENDE TÆNKNING

  Selv dækkene på UX-konceptet udvisker grænser – gummiet er formgivet med laser, så hjulets eger ser ud til at fortsætte ind på bilens vanger og skaber illusionen af hjul og dæk som ét sammenhængende element.

 •     lexus ux section02 03

  MUSKULØS OG ELEGANT

  Elementerne der udgør bilens eksteriør er forbundet af en skulpturel, strømlinet overflade, der minder om den klassiske sportsvogn. Looket er unikt for Lexus, hvor det stærke horisontale design skabes gennem fylde frem for linjer. Motorhjelmens længde fremhæves ved at placere kabinens højeste punkt længere bagud.

TRÆD IND I UX

Den forreste del af kabinen er skabt med føreren i fokus. Samtidig er bagsædet stylet som en indbydende sofa, der blender ind mellem de baghængte bagdøre. Biles farvekontraster genskaber fornemmelsen og rumligheden i en luksus-SUV.

    lexus ux section03 00
 •     lexus ux section03 01

  DRISTIG OG OVERRASKENDE

  Frem for et traditionelt instrumentpanel går skarpe og kantede former op i en højere enhed og danner sammen et spil af skygger og kontraster. På hver side af instrumentpanelet sidder en skærm, der viser video fra bilens sidespejle.

 • ALTID TILSLUTTET

  Bilens HMI-teknologi (human-machine interface) byder på intuitive, tredimensionelle displays til fører og passagerer, som forventer omgivelser, der altid er tilsluttet.

 • BANEBRYDENDE TEKNOLOGI

  På førerens instrumentpanel ser man en gennemsigtig globus der svæver som et hologram og viser en kombination af analog og digital information. Over midterkonsollen ses en krystalstruktur der i hologramstil viser de tilgængelige muligheder for aircondition og infotainment til fører og forsædepassager.

  Lexus UX-konceptet kommer med avanceret elektronisk teknologi, såsom elektrokromatiske ruder og slanke e-spejlkameraer frem for konventionelle sidespejle. Optagelserne fra e-spejlene vises på bilens skærme, som er integreret på en måde så de ikke kun er en æstetisk detalje, men understreger instrumentpanelets dekonstruerede og "inside-out"-arkitektur.

  Ribmønstret på A-stolpen ses også i den nye aftagelige højttaler, der er placeret i siden på instrumentpanelet.

 •     lexus ux section03 04